luni, 30 noiembrie 2020

După ce a fost bătut de doi colegi de breaslă în staţia de la Sf. Îngeri/ Un taximetrist s-a trezit suspect într-un dosar deschis chiar la plângerea lui

În plin centru al Buzăului, ziua în amiaza mare, staţiile de taxi sunt câmpuri de bătaie pentru taximetriştii care îşi dispută un loc de parcare „mai în faţă“, totul pentru un client în plus.

Un episod al eternei certe dintre taximetriştii avizi de clienţi s-a desfăşurat acum un an în staţia de la Sf. Îngeri, în plin centrul Buzăului, motivul fiind că unul dintre şoferi a cerut să intre în staţie.

Supărat pe colegul de breaslă că a avut curaj să ceară avansarea în parcare, un taximetrist (Remus C.) a început să-i adreseze injurii şi să-l ameninţe cu violenţa, iar ulterior şi-a chemat în ajutor fratele (Marcel M.), tot taximetrist, şi amândoi s-au năpustit cu pumnii şi picioarele asupra bărbatului prins captiv în maşină.

Luat cu ambulanţa

Totul s-a întâmplat în data de 6 februarie 2017 sub privirile altor colegi taximetrişti. Deşi le-au cerut celor doi să se potolească, nimeni nu a avut curaj să intervină altfel. Doar strigătele angajatelor agenţiei de turism din apropierea staţiei taxi au făcut ca agresorii să înceteze. Imediat s-au făcut nevăzuţi.

Cu ultimele puteri, victima a apelat numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului au ajuns atât poliţişti cât şi un echipaj de Ambulanţă care, după ce i-a acordat îngrijiri la faţa locului, l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Jude­ţean pentru investigaţii suplimentare, fiind diagnosticat cu fracturi costale, nazale şi leziuni cranio-faciale.

Zaharia Constantinescu a stat internat în spital cinci zile şi a avut nevoie de altele pentru a se pune pe picioare. Omul spune că deşi leziunile sunt evidenţiate în biletul de externare şi în certificatul medico-legal, şi există martori la agresiune, de atunci se luptă cu morile de vânt.

„Taxiul meu a rămas la faţa locului până la data de 07.02.2017, ora 14,00, când un coleg (…) mi l-a adus acasă, eu fiind interanat; asupra taxiunului nu s-a făcut nicio investigaţie, cu toate că în interiorul lui s-a petrecut agresiunea“, spune Zaharia Constantinescu.

Din victimă a devenit agresor

În timp ce se afla internat în spital, agresorii l-au contactat să se împace, spu­nându-i că vor plăti spi­talizarea şi că „o să îi mai dea ceva“. Bărbatul a refuzat însă, iar de atunci ar fi început o vânătoare de vrăjitoare. Au început amenin­ţările, pentru intimidare şi pentru a-l face să-şi retragă plângerea de la Poliţie.

În tot acest timp, victima a tot aşteptat ca dosarul de la Poliţie să fie trimis la Parchet, însă în urmă cu două săptămâni a aflat că, de fapt, a devenit suspect în dosarul de agresiune asupra sa şi asta pentru că unul dintre agresori şi-a scos şi el certificat medico-legal. Ancheta însă bate pasul pe loc şi asta pentru că poliţiştii spun nu-l pot audia şi pe acesta, din cauză că ar fi plecat din ţară.

Ca urmare, dosarul stă la Poliţie de un an. „Cred că se intenţionează să se tragă de timp, să mă satur şi să mă împac cu ei. I-am spus poliţiştului care se ocupă de caz să-l trimită la Parchet şi apoi să decidă procurorul măsura legală. Nu ştiu ce se întâmplă“, ne-a spus Zaharia Constantinescu.

Acesta a mers în audienţă la comanda IPJ Buzău, însă nici de acolo nu a plecat lămurit.

Accident de  circulaţie între aceeaşi taximetrişti

Totul a culminat în data de 15 februarie 2018, cu un accident de circulaţie în care au fost implicaţi Zaharia Constantinescu şi unul dintre cei doi agresori (Marcel M.). În timp ce se deplasa cu  autoturismul pe strada Ostrovului dinspre N. Bălcescu, spre Independenţei, în intersecţia de la Biserica Sf. Îngeri a fost acroşat cu maşina de Marcel M. care nu i-a acordat prioritate în intersecţie. Acesta din urmă ar fi încercat să întoarcă maşina chiar în intersecţie, aspect confirmat ulterior de poliţitii care au efectuat cercetări la faţa locului. Bărbatul spune că accidentul a fost provocat in­ten­ţionat şi bănuieşte că şi acest accident a fost tot o încercare de intimidare a sa.

„Până la sosirea organelor de poliţie, respectiv agent şef Colan Valeriu şi Struţu Alexandru Florin, am fost înjurat, scuipat şi ameninţat cu moartea de către M.Marcel, şi de fratele acestuia M. Marian Iulian., dar şi de un alt taximetrist. M. Marian Iulian m-a ameninţat spunându-mi că el ştie că în fiecare dimineaţă eu îmi duc nepoţelul la grădiniţă (…) şi s-ar putea să nu îl mai găsesc când o să mă duc să-l iau. La un moment dat au alergat după mine aruncând cu monezi şi cu brichete“, a spus Zaharia Constantinescu.

Marcel M. ar fi declarat că, de fapt, Zaharia Constantinescu l-a lovit intenţionat cu maşina, însă agenţii de poliţie l-au contrazis, motiv pentru care Marcel M. s-a ales cu permisul reţinut pentru 60 de zile, dar şi cu o amendă de 870 de lei.

Ulterior Zaharia Constantinescu a depus o plângere la poliţie pentru ameninţare însă nu are mari aşteptări în ceea ce priveşte luara unor măsuri împotriva agresorilor şi nici că dosarul său va fi soluţionat mai repede, atât timp cât se încearcă intimidarea lui în continuare pentru a-l face să renunţe la plângerea penală pentru agresiunea suferită în luna februarie 2017.

 

loading...
error: Content is protected !!