luni, 01 martie 2021

După 30 de ani de muncă la stat, un fost senator de Buzău se angajează în privat

Fostul ministru al Finanțelor Eugen Teodorovici a candidat, în decembrie 2020, pentru un nou mandat de senator din partea Partidului Social Democrat la Tulcea, dar nu a reușit să strângă suficiente voturi și nu a prins un loc în Parlament. Eugen Teodorovici a devenit senator de Tulcea în anul 2016, după ce, în legislatura 2012-2016, a reprezentat în Senat județul Buzău, tot din partea PSD.

Eugen Orlando ­Teodo­rovici a fost ministru al Fondurilor Europene și apoi al Finanțelor în Guvernul Victor Ponta și din nou al Finanțelor în guvernul condus de Viorica Dăncilă. El nu a lucrat niciodată în mediul privat, toată cariera sa desfășurându-se în ­ins­tituții de stat.

Și-a început cariera profesională ca referent în cadrul Direcției Generale de ­Ma­nagement, Marketing, Prognoză și Resurse Umane din Ministerul Transporturilor, în 1991. În 1997, a devenit expert în Direcția Generală de Integrare Europeană a aceluiași minister, iar în 1999 s-a mutat, pe aceeași poziție, în Departamentul pentru Integrare Europeană, unde a fost director din iunie până în decembrie 1999.

În 2000, a fost numit director al Departamentului pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerul Afacerilor Externe, iar din decembrie, vreme de patru ani, a condus Direcția de Coordonare a Programelor ISPA și SAPARD, din Ministerul de Finanțe. A rămas la această Direcție până în 2009, pe diverse funcții. Apoi, până în mai 2012, a fost director al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi a României.

Odată ce guvernarea a fost preluată de către PSD, a devenit consilier de stat al primului-ministru Victor Ponta. Din decembrie 2012, a primit funcția de ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta. Din martie 2015, s-a ,,transferat” la ­Mi­nisterul Finanțelor, tot ca ministru.

O perioadă s-a mulțumit doar cu postura de parlamentar, pentru ca în februarie 2018, când guvernul a fost preluat de Viorca Dăncilă, să revină ministru al Finanțelor. A ocupat postul până în 2019, când tot guvernul a picat prin moțiune de cenzură.

După ce a pierdut alegerile parlamentare din 6 decembrie, Eugen ­Teodo­rovici a ieșit, deocamdată, din politică. Ce va face de acum înainte? „Nu am fost niciodată un om politic. Doar apartenența la un partid mi-a dat ti­tulatura asta. Eu sunt auditor. O să fiți surprinși cu toții când o să vedeți că voi fi chiar mai bun la privat decât toți cei care m-au criticat. O să demonstrez că pot face mai mult în privat, la vedere, corect, cinstit, decât toți haștagii care m-au criticat pe mine”, a declarat Eugen Teodorovici pentru ,,News­week România”. Fostul ­mi­nistru a refuzat să dea detalii despre compania la care va lucra sau dacă își va deschide propria firmă.

1 COMENTARIU

  1. Majoritatea covarsitoare a parlamentarilor PSD nu au auzit de mediul privat. Ei sunt permanent abonati la banul public in fel si chip. Iar toate neamurile sunt in aceeasi situatie grea, nevoie mare. Cum o sa priceapa ei cum este la privat??

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!