joi, 04 martie 2021

Decesul tinerei asistente de la UPU deplâns de întreg personalul Spitalului Județean de Urgență Buzău

Colegii și conducerea Spitalului Județean Buzău deplânge moartea prematură a asistentei de numai 32 de ani, care a fost răpusă de virusul Covid 19.

„Cu profund regret anunțăm decesul colegei noastre, în vârstă de 32 de ani, Andrei Adelina, asistent medical în secția U.P.U-SMURD, care a decedat în această dimineață la un spital din Capitală. Asistenta Andrei Adelina era angajata S.J.U.Buzău din luna martie 2016. Dispariția fulgeratoare a colegei noastre ne-a marcat pe toți și suntem alături de familia îndoliată, căreia îi transmitem sincere condoleanțe. DUMNEZEU SĂ O ODIHNEASCĂ ÎN PACE!”, este mesajul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

Referitor la cazul asistentei Andrei Adelina, în vârstă de 32 de ani, angajată a S.J.U. Buzău în Secţia U.P.U-SMURD,  Biroul de Presă al unității medicale face următoarele precizări: pacienta s-a prezentat în data de 30 decembrie, la ora 14.30, la U.P.U.-SMURD, cu tuse și febră. Ea era în data de 21 decembrie  însărcinată în 33 de săptămâni și fusese diagnosticată pozitiv la testul RT-PCR. „Vă informam faptul că pacienta urma tratament pentru covid la domiciliu. La sosirea în U.P.U., în data de 30.12.2020, pacienta a fost evaluată de către medicul de gardă, si la momentul consultului, era stabilă hemodinamic și respirator, cu saturație bună. La ora 15.52, pacienta a fost transferată la Maternitatea Buzău în vederea unui consult de specialitate. Medicul obstetrician a consultat și evaluat pacienta si a decis ca aceasta să fie transferată la un spital din Capitală. S-a luat legatura cu CNCCI (Centrul Național de Conducere si Coordonare a Intervenției) în vederea transferului pacientei. Pacienta a fost transportată la Maternitatea Bucur din București unde a ramas internată”.

Potrivit aceleiași surse, pacienta a fost examinată de către medici și s-a decis să fie operată pentru cezariană, copilul rămanând în Maternitate. După ce a fost operată, pacienta a fost transferată la Spitalul Panteliom fiind intubată. „Starea pacientei s-a deteriorat după operația de cezariană, pacienta a intrat în stop cardio respirator a fost resuscitată, însă nu a răspuns manevrelor de resuscitare, în cele din urmă declarându-se decesul”, se mai arată în comunicatul unității medicale.

 

 

loading...
error: Content is protected !!