Actualitate

Două spitale din Buzău vor primi anticorpi monoclonali neutralizanți pentru Sars-Cov-2

Cele peste 5.000 doze de anticorpi monoclonali neutralizanți aduse din Lombardia vor ajunge în 134 de spitale pentru 2.603 pacienți, după ce Ministerul Sănătății a finalizat repartiția acestora.

Printre cele 134 de spitale care vor beneficia de ajutorul primit din Lombardia se numără și două spitale din județul Buzău. Este vorba despre Spitalul Județean de Urgență și Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. Fiecare unitate medicală va primi 18 doze de anticorpi monoclonali neutralizanți.

„Repartizarea s-a realizat în conformitate cu deciziile comisiei de boli infecțioase și a ținut cont de rata de infectare la mia de locuitori din localitate, numărul de pacienți internați și cel al personalului medical specializat pentru administrare, disponibil în unitățile sanitare. Asemenea altor medicaţii antivirale, eficienţa anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii, nu mai târziu de primele 7 zile, când de multe ori replicarea virală a diminuat semnificativ şi începe producerea de anticorpi specifici de către pacient”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Reamintim că, cele 5.206 fiole de anticorpi monoclonali reprezintă o donație a statului italian, ca recunoștință a Regiunii Lombardia pentru ajutorul pe care țara noastră l-a acordat în anul 2020, atunci când a trimis echipe de medici și asistenți medicali.

Articole similare