luni, 10 august 2020

Două premii și cinci mențiuni pentru elevii buzoieni la Olimpiada Națională de Limba Franceză

Olimpiada Națională de Limba Franceză de la Buzău s-a încheiat vineri, 6 aprilie, cu festivitatea de premiere la care au fost prezenți reprezentanți ai ambasadei Franței în România, ai Ministerului Educației, președintele Consiliului Județean Petre Emanoil Neagu și șefa Inspectoratului Școlar Județean Florina Stoian.

Potrivit organizatorilor această ediție a olimpiadei s-a evidențiat prin rezultatele deosebite obținute de cei peste 300 de elevi veniți din toată țara. Mai exact, „un număr record de concurenți au obținut punctaj de peste 80 de puncte care le oferă dreptul la un premiu. La clasa a VII-a, de exemplu, un singur elev din 41 a luat punctaj sub 80, mai exact 79,50 de puncte”, a declarat Maria Monalisa Pleșea. La rândul lor, premianții au ținut să declare în momentul în care și-au primit diplomele că ediția de anul acesta a olimpiadei a depășit edițiile anterioare, concurenții fiind încântați de primirea și vizitele pe care le-au desfășurat în județ.

Marele premiu, împărțit între trei concurenți

Marele premiu al Olimpiadei Națională de Limba Franceză a fost împărțit între Maryem Acikalin (Școala Centrală București),Daria Teodora Burtea (Colegiul Național „Al. Ioan Cuza” Teleorman) și Bourceanu Andrei (Școala Centrală din București), cei trei obținând cel mai mare punctaj din concurs (99 de puncte).

„Cei mai buni dintre elevii de la această fază vor merge, la finalul lunii septembrie, la etapa internațională a Olimpiadei de Limba Franceză din Macedonia. Ministerul Educației va anunța numele celor care vor face parte din lotul olimpic al României”, a declarat inspectorul de limbi romanice în Ministerul Educaţiei – Manuela-Delia Anghel.

Două premii și cinci mențiuni pentru olimpicii buzoieni

  În ceea ce privește echipa olimpicilor buzoieni, în urma celor două probe ale concursului, au fost premiați cinci elevi:

  • CĂTĂLINA NISTOR (clasa a X-a, Colegiul Național „M. Eminescu”) – PREMIUL III
  • IOANA DOGARU (clasa a XII-a, Colegiul Național „B.P. Hasdeu”) – PREMIUL III
  • OANA MARIA ENE (clasa a VIII-a, Şcoala „G.E. Palade”) – MENȚIUNE
  • OVIDIU ANGHEL (clasa a XI-a, Colegiul Național „B.P. Hasdeu”) – MENȚIUNE
  • RENATA SĂNDULACHE (clasa a XI-a, Colegiul Național „M. Eminescu”) – MENȚIUNE
  • ROBERT ALEXANDRU PÎSLARU (clasa a VII-a, Colegiul Național „Al. Vlahuță” Rm. Sărat) – MENȚIUNE SPECIALĂ
  • BEATRICE COFELEAŞĂ (clasa a XII-a, Colegiul Național „M. Eminescu”) – MENȚIUNE SPECIALĂ

„Voi sunteți viitorul acestei țări”

„Consider că Buzăul a avut onoarea de a găzdui această gală a celor mai buni dintre cei mai buni. Voi, elevii din sală, sunteți viitorul aceste țări și pentru asta le mulțumesc cadrelor voastre didactice. Fără voi țara asta nu ar avea viitor. Se tot vorbește în ultima vreme că profesorii sunt așa cum sunt, că elevii fac parte dintr-o altă generație… Nu este așa, profesorii sunt cei care formează caractere. Vă felicit din tot sufletul pentru reușita voastră. Eu cred că voi toți sunteți câștigători, indiferent de punctaj”, a declarat președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pe parcursul celor cinci zile, elevii și profesorii însoțitori au beneficiat de condiții optime de cazare și masă, prin finanțarea din partea Consiliului Județean Buzău și a sponsorului principal, Société Generale EBS.

 

 

loading...
error: Content is protected !!