joi, 03 decembrie 2020

Două drumuri intens circulate, blocate de șase Dorei care sfredeleau la o gaură pe podul de la Mărăcineni

Blocaje cu repetiție de fiecare dată când se lucrează la podul de la Mărăcineni. Ieșirea din Mărăcineni spre Buzău, și pe E85 și pe DJ203K, a fost paralizată joi, în jurul prânzului, mai bine de două ore, din cauza unor lucrări la gaura apărută pe calea de rulare a podului pe sensul dinspre Rm. Sărat. Intervenția nu a fost una de amploare, însă cei șase muncitori care sfredeleau în asfalt au bulversat cu totul circulația, șoferii fiind și mai timorați din cauza celor două echipaje de la Rutieră ­tri­mise în zonă pentru fluidizarea traficului.

Din cauza „Doreilor“, una dintre cele două benzi ale podului vechi a fost blocată, fiind creat un culoar de trecere foarte strâmt, circulația efectuându-se cu dificultate deși polițiștii au fost trimiși tocmai ca să se evite ambuteiajele. A fost mai rău însă, iar șoferii care au ve­nit de pe Valea Slănicului au avut, din nou, de înfruntat o așteptare de zeci de minute. La fel și cei aflați pe drumul european care, odată ieșiți din Mărăcineni, s-au blocat la intrarea pe pod care trebuia să preia afluxul de pe două artere intens circulate. Astfel, o distanță de un kilometru, parcursă în mod normal în cinci minute, a fost făcută de șoferi în 60 de minute.

Situația nu este una nouă, ci chiar obișnuită în ultimii doi ani, însă odată cu închiderea sensului de mers dinspre Rm. Sărat pentru refacerea căii de rulare, este de așteptat ca astfel de ambuteiaje să fie permanente până la închiderea lucrărilor dacă nu se direcționează circulația pe rute alternative.

În acest moment din păcate nu există o rută alternativă pentru mașinile care vin dinspre Moldova către Muntenia, pe DN 2 E 85, iar pentru șoferii de pe Valea Slănicului, un ocol prin Berca înseamnă consum de combustibil și de timp.

Lucrările la podul vechi de la Mărăcineni sunt mai mult decât necesare în condițiile în care podul s-a deteriorat vizibil. În carosabil au apărut găuri prin care se poate vedea malul râului Buzău. De la sfârșitul anului trecut, podul vechi de la Mărăcineni a intrat într-un amplu proces de reabilitare iar din primăvară se va ajunge la suprastructura podului, moment în care va fi închis circulației, traficul de pe sensul Rm. Sărat – Buzău urmând să fie direcționat pe podul nou.

Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932 de trupele germane. Întreținut conform indicațiilor constructorilor, obiectivul a fost menținut în bună stare până în 2005, cînd a fost avariat de inundații. Atunci, obiectivul a fost închis din luna mai pînă în octombrie.

loading...
error: Content is protected !!