marți, 02 iunie 2020

Două ambulanțe de tip C2 au intrat în dotarea SAJ Buzău

,,Astăzi (n.r., 5 iunie) a început distribuirea noilor ambulanțe de tip C destinate serviciilor de ambulanță și SMURD! Până sâmbătă vor fi predate 122 de ambulanțe de urgență tip C!”, a anunțat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Intern și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Două dintre cele 122 de ambulanțe de tip C au ajuns la Serviciul de Ambulanță Buzău săptămâna trecută.

La SAJ Buzău au mai intrat ambulanțe noi și în decembrie anul trecut. Mai exact, duminică, 16 decembrie 2018, la Serviciul de Ambulanță Județean Bu­zău au ajuns primele șapte ambulanțe de tip B 4×2. În cursul lunii decembrie 2018 au fost livrate la nivel de țară 420 ambulanțe de tip B. Noile ambulanțe care au intrat în curtea Serviciului de Ambulanță Buzău sunt de tip  C2  ceea ce înseamnă că sunt destinate  intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic.

La ISU Buzău ultima dotare s-a făcut în luna februarie

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău nu a ajuns deocamdată nicio ambulanță de tip C. Reamintim însă că la ISU Buzău au intrat două ambulanțe noi la începutul lunii februarie a acestui an. Cele două ambulanțe ­pri­mi­te de ISU în data de 4 februarie sunt utilizate în acțiunile de salvare SMURD și sunt de tip B2. Ambulanțele au fost achiziționate la sfârșitul ­anu­lui 2018 prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 – ,,Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale” de către Departamentul pentru Situații de Urgență prin intermediul  Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Cele două ambulanțe au înlocuit cele mai vechi autospeciale de acest gen din dotarea I.S.U. Buzău care sunt dislocate la ­Detașa­mentul de Pompieri Buzău, acestea fiind fabricate în 2009, respectiv la Detașa­mentul de Pompieri Rm Sărat (an fabricație 2010). Potrivit informațiilor fur­nizate de Biroul de Presă al ISU Buzău, noile achiziții  primite la începutul acestui an sunt mult mai performante . Sunt din categoria Ambulanță de urgență tip B2, Volkswagen Transporter T6, tracțiune 4X4. Au motor Volkswagen, pu­tere 204 CP; capacitate cilindrică de 1968 centrimetri cubi, norma de poluare Euro 6, cutie de viteze automată cu șapte trepte. Cu aceste caracteristici, noile ambulanțe vor putea utilizate pentru intervenție în caz de urgențe medicale, precum și în cazul producerii unor situații de urgență.

Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Intern și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a mai anunțat în medul online că programul va continua: “Programul de dotare cu ambulanțe din fonduri UE realizat prin DSU-IGSU va continua ajungând la peste 700 de ambulanțe în cursul acestui an”.

Articolul precedentSăgeata la putere
Articolul următorMedic, nu salvator
loading...
error: Content is protected !!