vineri, 23 octombrie 2020

Dosarul de proxenetism al interlopilor din clanul Nixon, soluționat pe repede-înainte la Judecătoria Buzău

După ce cercetările au fost finalizate în timp record, cei doi membri ai clanului Nixon reținuți în data de 9 iunie într-un dosar de pro­xenetism, după ce polițiștii au aflat de tânăra care le-ar fi adus câști­guri măricele de pe urma practicării celei mai vechi meserii din lume, au fost și judecați pe repede înainte. În nici trei luni, cu analizarea dosarului în camera preliminară, Edison Marinescu și vărul acestuia, Marian Măcelaru, și-au aflat sentința la prima instanță sesizată – Judecătoria Buzău. Deși avea o condamnare de 1 an și 10 luni închisoare cu suspendare sub supraveghere, dictată tot la Judecătoria Buzău, instanța a decontopit-o, rezultând în final tot o condamnare cu suspendare, de 2 ani și 11 luni. Mai mult, judecătorul a dispus suspendarea executării pedepsei sub ­suprave­ghere pe un termen de 4 ani, care se va calcula de la data de 10.12.2019, dată la care a rămas definitivă prima sentință. În schimb, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul SC Urbis Serv SRL Buzău sau SC RER Ecolo­gic Service SA Buzău, pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare.

În schimb, vărul său, Marian Mihăescu (fost Măcelaru), a primit o pedeapsă de 1 an și 4 luni închisoare pentru infracțiunea de proxenetism în formă continuată, săvârșită în perioada 22.04.2020 – 23.05.2020, cu suspendare sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani. Și acesta va presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul SC Urbis Serv SRL Buzău sau SC RER Ecolo­gic Service SA Buzău, dar pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Instanța a decis să-l pună în libertate, acesta fiind în arest preventiv după ce nu a respectat măsura controlului judiciar, fiind surprins de polițiști la  la o terasă din Parcul Tineretului stând la masă cu mai multe rude și apropiați.

Sentința Judecătoriei Buzău nu este definitivă, însă este greu de crezut că va fi atacată, dată fiind rapiditatea finalizării pe fondul cauzei a cercetării judecătorești și pronunțarea sentinței care ar putea avea la bază un acord cu magistrații.

Dosarul  a fost înregistrat la Judecătoria Buzău pe 26 iunie, avându-i drept protagoniști pe fiul interlopului Nixon, Edison Marinescu, implicat în 2018 în atacul în stil mafiot de la pizzeria din Dorobanți, și despre un văr al acestuia, Marian Măcelaru, zis Fane Argintaru. Acesta din urmă ar fi fost săltat dintr-o locație din Iași, chiar când se pregătea să se însoare.

Edison Marinescu, trimis în judecată după atacul din Dorobanți, se afla sub control judiciar în acest dosar. Măsura i-a fost anulată după ce a fost arestat preventiv în acest ultim dosar însă ulterior a fost pus sub control judiciar.

Amintim că aceștia au fost reținuți pentru proxenetism, în urma unor percheziții efectuate în data de 9 iunie de polițiștii de investigații criminale. Cei doi ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o tânără din Pogoanele, iar faptele ar fi ajuns și la urechile oamenilor legii.

„La data de 9 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat două percheziții domiciliare în municipiul Buzău, la o persoană bănuită de proxenetism.

În urma documentării activității infracționale a unui tânăr, de 27 de ani, din Buzău, a reieșit că, în perioada aprilie – mai 2020, acesta ar fi înlesnit practicarea prostituției de către o tânără de 23 de ani din Pogoanele și ar fi obținut foloase ­pa­trimoniale de pe urma practicării prostituției pe teritoriul României.

De asemenea, din cercetări a reieșit că, în cursul anului 2018, un alt buzoian, în vârstă de 25 de ani, ar fi obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către aceeași persoană, atât pe ­teritoriul României, cât și în străinătate.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat înscrisuri și telefoane mobile.

 De asemenea, la sediul poliției au fost conduse mai multe persoane, pentru audieri”, precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.

loading...
error: Content is protected !!