marți, 26 mai 2020

Dora Gaitanovici se pregătește de Conservator după două note de 10 la Bac

Succes pe scenă dar și la învățătură. Buzoianca Dora Gaitanovici, una dintre cele mai promițătoare tinere artiste din țară a fost luna aceasta în „focurile” exa­menului de Bacalaureat. Absolventă a Colegiului „B. P. Hasdeu”, Dora a dovedit încă o dată că școală este la fel de importantă pentru ea precum muzică, și s-a pregătit intens pentru a obține note maxime la examenul de Bacalaureat.   Buzoianca a obținut două note de 10, la proba de Logică și la cea de Istorie, iar la cea de a treia probă scrisă, cea de Limba și Literatura Română a obținut nota 9,2. Astfel, Dora a încheiat examenul de Bacalaureat cu media 9,73 și se pregătește acum pentru admiterea la facultate. Artista vrea să facă carieră în domeniul muzicii, urmând să susțină examenul de admitere la Conservator. Astfel, buzoianca nu se poate bucura încă de vacanță pentru că urmează un examen extrem de dificil.

„Vreau să merg mai departe la Conservator, la Compoziție. Nu am nevoie de o anumită medie la Bac. Voi avea însă de dat șase examene în trei zile. Este destul de greu, dar voi da admiterea în toamnă și voi avea timp până atunci să mă pregătesc”, a declarat Dora în urmă cu câteva zile pentru OPINIA.

Își compune piesele încă de la vârsta de 9 ani

Dora Gaitanovici studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock, de muzică clasică și de cea folclorică. Fosta elevă a Colegiului Național „B. P. Hasdeu”, a participat în ultimii doi ani la Eurovision, cu o creație proprie – piesă „Fără Tine”, la „Vocea României” – unde a ajuns în finală și la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur”. Pasiunea ei pentru muzică a început încă de la grădiniță. Părinții ei au dat-o la pian la vârsta de 4 ani, pentru că aceștia își doreau că fetița lor să-și dezvolte gândirea matematică, iar atunci s-a îndrăgostit iremediabil de muzică.

Încă de la vârsta de 9 ani, Dora Gaitanovici și-a compus singură piesele. Când vine vorba despre pasiunile Dorei, tot la mu­zică se ajunge și de curând a început să studieze saxofonul. Chiar dacă se ocupă de muzică, Dora Gaitanovici de la Vocea Ro­mâniei nu a neglijat școala niciodată, drept răsplată și notele de 10 de la Bac. Această a mai mers și la olimpiadele școlare, chiar la faza județeană a olimpiadei de logică. Visul ei este să compună cele mai tari hituri și să audă oamenii cum îi fredonează piesele.

loading...
error: Content is protected !!