sâmbătă, 19 septembrie 2020

Dora Gaitanovici, printre artiștii invitați să concerteze alături de Implant pentru Refuz

Trupa timișoreană Implant pentru Refuz a revenit în fața melomanilor cu o serie de concerte mult așteptate de fanii formației. Prima apariție a timișorenilor în fața spectatorilor a avut loc la sfârșitul lunii trecute, evenimentul fiind inclus în seria Backyard AcousticSeason 2020, eveniment la care a fost invitată să cânte și buzoianca Dora Gaitanovici.

Concertul s-a desfășurat cu public limitat, iar Dora a cântat melodia „Apus” și cea mai recentă piesă la care a colaborat cu cei din trupă, intitulată „Ocean”. Dora a colaborat prima dată cu Implant pentru Refuz în 2017, în cadrul proiectului Balcony Tv, înregistrând împreună piesa „Apus”. Mai nou, buzoianca a fost invitata trupei pe cel mai recent album la melodia „Ocean”.

La doar 19 ani, Dora Gaitanovici are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Buzoianca studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. În prezent, Dora este studentă în cadrul Universității de Muzică din București.

„Dora nu a încetat să ne uimească de fiecare dată”

Implant pentru Refuz a evoluat de-a lungul celor peste 25 de ani de existență printr-un sunet mereu proaspăt, cu o muzică pe deopotrivă sensibilă și plină de energie, definind o poveste complexă în cultura muzicii contemporane alternative din țara noastră. Din 1995 până în prezent, Implant pentru Refuz a lansat 9 albume, fiecare album constituindu-se drept noi pietre de fundație și postamente pentru viitor, reprezentând trepte evolutive ale traseului muzical al trupei.

„Pe Dora Gaitanovici am cunoscut-o acum aproape 3 ani, la Buzău și am rămas foarte impresionați de vocea și talentul ei. De fiecare dată când am avut ocazia și astrele s-au aliniat, am invitat-o să cânte cu noi, iar Dora nu a încetat să ne uimească de fiecare dată”, declarau anul trecut cei de la Implant pentru Refuz.

La sfârșitul anului trecut, timișorenii au lansat cel de-al nouălea material disco­grafic din carieră, album care celebrează prieteni și prietenii, cuprinzând în totalitate piese realizate în colaborare cu artiști dragi și apropiați fo­rmației: Adrian Despot (Vița de Vie), Cătălin Chelemen (Comă), NikFăgădar (Luna Amară), Bean (Subcarpați, Şuie Paparude), Junkyard (ROA), DJ Hefe (Coma), Dan Byron (Byron), Andrei Robin Proca (Robin And The Backstabbers), Laura Braț (Partizan, Grey Matters), pianistul Teo Milea, Dora Gaitanovici, precum și Daria Elena, tânăra câștigă­toare a concursului „Căutăm vocal”.

loading...
error: Content is protected !!