joi, 22 octombrie 2020

Doi elevi din două licee buzoiene și trei profesori, infectați cu coronavirus

Apar primele cazuri de coronavirus în rândul elevilor și profesorilor buzoieni. Potrivit informațiilor Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ), în Buzău, au fost depistați cu COVID doi elevi buzoieni, unul de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” și altul de la Liceul „Al. Marghiloman”, fapt pentru care două clase au intrat în carantină timp de 14 zile.

În plus, trei cadre didactice din Buzău au fost și ele depistate pozitiv. Este vorba despre o educatoare de la Grădinița „Bobocei din Micro III”, o profesoară de la Școala Izvorul Dulce din Merei care preda la mai multe clase și un cadru didactic de la Liceul Tehnic.

„Urmează să ne întâlnim în cadru Comitetului Județean pentru Situații de Urgență pentru a lua decizi privind respectivele instituții de învățământ. Cel mai probabil școala gimnazială din Izvorul Dulce va intra în scenariul roșu, cu toți elevii învățând de acasă. În ceea ce privește Grădinița Bobocei, s-a izolat doar grupa de copii cu care a lucrat educatoarea găsită pozitiv. La Liceul Tehnic situația este mai ușoară, în sensul că profesoara nu a venit până acum la școală, din alte motive medicale. Soțul dânsei a fost depistat cu COVID-19 și acum și testul dânsei a ieșit pozitiv. Atâta timp cât ea nu a fost la școală, nu există niciun risc. Alături de aceste instituții de învățământ, Grădinița cu Program Prelungit din Berca rămâne în continuare în scenariul roșu, aceasta fiind cea de a doua săptămână”, a declarat pentru OPINIA Ionel Meiroșu, inspectorul general al IȘJ Buzău.

Potrivit aceleiași surse, în județ există 9 localități care funcționau după scenariul galben, astăzi mai avem 4; au ieșit 6 din acest scenariu, a mai intrat o școală. În momentul de față, potrivit datelor primite de la DSP, unitățile de învățământ care funcționează după scenariul galben sunt în Berca, Gălbinași, Pârscov și Săpoca.

loading...
error: Content is protected !!