joi, 04 iunie 2020

Doi buzoieni, în echipa care dublează superproducția Disney ,,The Lion King”

Noua versiune a filmului „The Lion King” (Regele Leu) a depășit deja toate recordurile la încasări în mai puțin de o lună de la lansare. Superproducția Disney are o coloană ­asi­gurată de Beyonce, care și dublează vocea personajului Nala, iar la lansarea de la Londra a (filmului au fost prezenți inclusiv reprezentanții Casei Regale, Ducii de Sussex, Meghan Markle și Harry, dar și Elton John, Beyonce și soțul ei, Jay-Z.

 Filmul care a devenit în acest week-end animația cu cele mai mari încasări din istoria box-officeului american (a strâns deja 1,337 ­mi­liarde de dolari) se bucură în România de un dublaj ofe­rit de actori cunoscuți, precum Claudiu Blonț. În echipa care asigură dublajul în limba română au fost cooptați și doi buzoieni. Este vorba despre Teo Manciulea și Adina Răducan. Teo Manciulea ne-a dezvăluit că alături de Adina și de colegii lor din trupa Ja­zzappella au fost vocile care au interpretat piesa principală a superproducției, „Spirit”, piesă care a fost compusă special de Beyonce pentru acest film.

Doi buzoieni cu voci apreciate în concursuri televizate

Teo Manciulea este cunoscut pentru participarea cu succes, în 2012, la emisiunea Vocea României și, în 2016, pentru ­ca­lificarea în semifinala națională Eurovision, alături de trupa Dream Walkers. De cealaltă parte, Adina Răducan are în palmares premiul obținut la Sanremo, studiile la celebrul Colegiu de Muzica Berklee din SUA și trofeul X Factor din 2014. În plus, Adina a mai dublat un personaj animat într-o altă producție Disney de succes. Este vorba despre filmul de animație Hercules (2017), unde buzoianca și-a împrumutat vocea interpretând-o pe muza Melpomene.

Disney a investit 260 ­mi­lioane de dolari în producția acestei animații spectaculoase vizual, regizate de Jon Favreau. The Lion King este un spectaculos film de aventură, care ne poartă într-o călătorie în savana africană, unde se naște un nou rege cu un destin special. Tânărul leu Simba îl venerează pe tatăl său, regele Mufasa, și își asumă rolul de viitor conducător. Însă nu toți cei din regat se bucură de venirea pe lume a puiului de leu.

Echipa a filmat totul în același mod în care ar fi făcut-o în cazul unui film convențional. Au folosit manechine, sisteme și instrumente care le-au permis să captureze unghiurile perfecte. Diferența e că toate secvențele pentru noul Lion King au fost filmate în realitatea virtuală. Toate locațiile din producție sunt, de fapt, medii virtuale pline de animale digitalizate pe care creatorii filmului le puteau controla.

Tehnologia CG de ultimă generație a The Lion King face ca personajele din animația regizată de Jon Favreau (Iron Man) să pară animale adevărate. Avem senzația că urmărim cel mai frumos documentar filmat în inima savanei până în momentul în care animalele fac gesturi omenești, au mimică umană și încep să vorbească.

loading...
error: Content is protected !!