Actualitate

Doi buzoieni au crezut că se vor da lovitura vieții dar vor ajunge în arest în Italia

Doi buzoieni căutați de autoritățile judiciare din Italia pentru o faptă comisă în vara anului trecut pe teritoriul acestui stat au fost reținuți luni. Poliţiştii de investigaţii criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu poliţişti de la Poliția municipiului Buzău au pus în executare două mandate europene de arestare emise de Curtea de Apel Ploieşti pe numele celor doi buzoieni, de 28, respectiv 36 de ani, urmăriți la nivel internaţional de către autorităţile judiciare din Italia pentru tentativă de tâlhărie. Aceștia erau urmăriți de autoritățile judiciare italiene după ce în vara anului trecut ar fi încercat să-i fure de la mână unui bătrân un ceas Rolex de aproximativ 10.000 de euro. Norocul victimei a fost că martori la incident au sărit în ajutorul lui și i-au pus pe fugă pe tâlhari care deși l-ao lovit pe bărbat nu au reușit să-i smulgă ceasul de lux.

Luni, poliţiştii buzoieni i-au depistat pe bărbații urmăriți pe raza localităţii de domiciliu.

Persoanele au fost informate despre semnalările introduse în Sistemul Informatic Schengen, ulterior fiind conduse la sediul  Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, unde a fost prezentate procurorului de caz, fiind dispusă reținerea acestora pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, au fost prezentați Curţii de Apel Ploieşti și au fost emise pe numele lor mandate de arestare provizorie pentru o perioadă de 15 zile. Persoanele în cauză au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Buzoienii urmează a fi extrădați către autorităţile judiciare din Italia.

se pare că bărbații nu sunt cunoscuți cu antecedente penale.

Articole similare