joi, 22 octombrie 2020

Doar jumătate dintre buzoienii care nu au luat Bac-ul s-au înscris la sesiunea din toamnă

Aproape 900 de buzoieni nu au reuşit să ia Bacalaureatul în vară. Lor li se adaugă  tinerii care nu s-au putut înscrie la examen pentru că au avut de susţinut corigenţele, ceea ce înseamnă un număr de peste 1.000 de absolvenţi ai promoţiei curente fără diplomă de bacalaureat. Cu toate acestea, potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean, doar 529 de buzoieni s-au înscris la cea de a doua sesiune a Bacalaureatului, care va începe pe 20 august.

Dacă luăm în calcul şi elevii din promoţiile din anii precedenţi care nu au promovat Bacalaureatul, situa­ţia pare să ilustreze un dezinteres al elevilor faţă de diploma de bacalaureat.

„Diferenţa aceasta atât de mare poate fi explicată prin faptul că elevii nu s-au pregătit suficient. Cât au ştiut în vară, ştiu şi acum pentru că nu au avut când să se pregătească. Timpul a fost foarte scurt, iar majoritatea celor în situaţia dată nu s-au pregătit deloc nici în vară, nici acum. În plus, sunt elevi din anii precedenţi care mai au de susţinut doar una sau două probe. Majoritatea la matematică”, a declarat ins­pectorul general al IŞJ Buzău, Florina Stoian.

Ca în fiecare an, cei mai mulţi dintre candidaţi la Bac-ul de toamnă provin de la liceele tehnologice. La nivelul judeţului Buzău vor fi două centre de examen şi o subcomisie. Prima probă din sesiunea a doua a bacalaureatului, testarea scrisă la limba şi literatura română, este programată pe 20 august, iar afişarea primelor rezultate se va face pe 1 septembrie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi publicate pe 6 septembrie.

loading...
error: Content is protected !!