Actualitate

Doar 7.200 de doze de vaccin au sosit la Buzău pentru prima tranșă de la Ministerul Sănătății

Direcția de Sănătate Publică a primit, luni după-amiază, prima tranșă de vaccinuri de la Ministerul Sănătății. Numărul vaccinurilor primite este însă  foarte mic și nu se știe care vor fi primii beneficiari.

Este de așteptat ca și anul acesta, ca și în anii anteriori, primii care să beneficieze de vaccin să fie cadrele medicale, pentru că intră în categorie de risc ridicat. Acestea trebuie să se imunizeze înainte de a trata pacienții care se vor prezenta  cu  afecțiuni specifice sezonului rece.

Direcția de Sănătate Publică Buzău a solicitat medicilor de familie să prezinte un necesar de vaccinuri întocmit, bineînțeles, luându-se în calcul beneficiarii de servicii medicale aflați în categoria de risc pe care-i au înscriși. Rezultatul a fost că, însumate, cerințele medicilor de familie în privința dozelor de vaccin înseamnă un necesar pentru județul Buzău de 60.000. Aceasta este și solicitarea de vaccinuri pe care Direcția de Sănătate Publică  Buzău a înaintat-o Ministerului Sănătății. „ Noi am solicitat peste 60.000 de doze anul acesta, cu mult mai mult decât anul trecut, pentru că am luat în calcul, în primul rând,  contextul în care ne aflăm Am luat în calcul toate persoanele la risc. Fiecare medic de familie a estimat un necesar. L-au transmis către noi. Din ce ne-au transmis medicii de familie sunt peste 60.000 de doze solicitate. Sperăm să le și primim”, a declarat directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Din păcate, în prima tranșă de vaccin, instituția buzoiană de sănătate a primit de la ministerul de resort doar 7.200 de doze pentru care așteaptă instrucțiuni privind distribuirea lor.

„ În anii trecuți distribuiam  mai întâi personalului medico-sanitar. Acum așteptăm, poate ne vin de la minister precizări, ca să  vedem exact, în acest context epidemiologic, căror categorii de persoane vom distribui cu prioritate”, a mai declarat Cristina Ungureanu, directorul DSP Buzău.

Articole similare

error: Continut protejat!!