joi, 22 octombrie 2020

Doar 25 % dintre candidaţi au luat Bacalaureatul în sesiunea a doua

Primele rezultate înregistrate înainte de contestaţii la Bacalaureatul de Toamnă de la Buzău arată că doar 25,36 % dintre concurenţi au reuşit să ia examenul. Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, la cea de a doua sesiune a Bacalaureatului s-au înscris 855 de candidaţi, dar au fost prezenţi doar 702. Un candidat a fost eliminat din examen fiind prins în timp ce încerca să copieze cu ajutorul unei căşti fără fir, pe care şi-o introdusese în ureche.

„Înainte de contestaţii, la cea de a doua sesiune a Bacalaureatului, 523 de concurenţi au picat examenul, iar 178 au obţinut rezultatul <reuşit>. Trebuie spus că 138 de concurenţi au reuşit să obţină note de 5, dar au fost respinşi pentru că nu au media minimă cu care un elev poate fi declarat admis, adică 6,00. După examen, la Buzău, s-au depus 221 de contestaţii”, a declarat inspectorul general adjunct al IŞJ Buzău, Daniela Palcău.

Rezultatele finale, de după contestaţii, se vor afişa joi, 6 septembrie.

Cea mai mare medie la Bacalaureatul de Toamnă de la Buzău a fost obţinută de un elev de la Seminarul Teologic, care a susţinut toate probele în cadrul celei de a doua sesiuni a exa­menului. Acesta a obţinut media 8,66, fiind urmat în topul celor mai mari medii de către un elev de la Liceul Tehnologic „Victor Frun­ză” din Rm. Sărat, cu media 8,3.

După sesiunea Bacalaureatului din lunile iunie-iulie, judeţul Buzău s-a clasat pe poziţia a IX-a în topul judeţelor cu cea mai mare promovabilitate, 73,8 %, peste media pe ţară, de 67,7%.

loading...
error: Content is protected !!