Actualitate

Director de școală din județul Buzău, în atenția procurorilor pentru conflict de interese

Un director de școală din județul Buzău a ajuns în atenția procurorilor pentru conflict de interese.

,,Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către VÎRCAN ELENA LOREDANA a infracțiunii de <conflict de interese> (text în vigoare până la 28 iulie 2017), prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în ­exercitarea atribuțiilor de serviciu aferente funcției de director al Școlii Gimnaziale Cândești, a îndeplinit acte, prin care a obținut direct un folos patrimonial pentru sine, ­res­pectiv s-a numit coordonator activități în cadrul unui proiect finanțat POCU, obținând un venit în sumă totală de 13.363 lei”, a anunțat, luni, Agenția Națională de Integritate printr-un comunicat de presă.

Instituția a anunțat, luni, că a constatat averi nejustificate, stări de incompatibilitate, conflicte de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 17 persoane.

Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, respectiv de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Elena Loredana Vîrcan a formulat un punct de vedere la dosarul de evaluare.

Un comentariu

  1. S-a descoperit infractorul!! Toti directorii de scoli sunt coordonatori in toate proiectele din unitate. Banii sunt obtinuti in baza contractelor de munca. La analiza averilor nejustificate se tine cont si de credite, car-uri?

Articole similare

error: Continut protejat!!