sâmbătă, 24 octombrie 2020

Direcția de Sănătate Publică: șase focare de SARS Cov-2. Patru sunt în unități de învățământ

Direcția de Sănătate Publică a declarat active , la nivelul județului Buzău, focare de infecție cu SARS-CoV-2 în patru unități de învățământ,   într-un centru din cadrul  Direcției Generale pentru Asistență Socială și la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.  În total  este vorba despre  șase focare de Covid 19.  Astfel, DSP Buzău a declarat focar de infecție la Centrul de Integrare cu Terapie Ocupațională (CITO) Râmnicu Sărat, unde au fost confirmate pozitiv  42 persoane, la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Buzău și  în următoarele unități de învățământ din municipiul Buzău: Școala Gimnazială nr. 11  ( 5 persoane confirmate pozitiv), Colegiul Național „B.P Hasdeu”  unde au fost 3 persoane confirmate pozitiv, Liceul cu Program Sportiv, tot cu  3 persoane confirmate pozitiv, Școala Gimnazială „Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”,  unde au fost confirmate cu SARS Cov-2 alte 4 persoane.

Ce măsuri a dispus Direcția de Sănătate Publică Buzău

Pentru fiecare focar în parte Direcția de Sănătate Publică a dispus măsuri precum: „internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacților simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalți membri ai familiei care locuiesc la aceeași adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție continue, respectarea măsurilor pentru prevenirea și limitarea răspândirii Coronavirusului”.

Astfel, în cazul focarului de la CITO, DSP a dispus evaluarea cazurilor confirmate de către medicii specialiști și izolarea la nivelul centrului/spitalului în funcție de complexitatea și gravitatea cazurilor, asigurarea unor circuite epidemiologice separate la nivelul centrului, care să permită carantinarea contacților/izolarea pacienților, transmit autoritățile sanitare.

În cazul focarelor de la unitățile de învățământ, DSP a dispus următoarele măsuri: identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora, testarea contacților apropiați simptomatici ai cazurilor confirmate, aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție terminală, cu firmă specializată, unitățile de învățământ își vor suspenda cursurile ”față în față” pe o perioadă determinată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!