Cultură

Diplome pentru scriitori buzoieni din partea Grupului Univers XXL, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău găzduiește vineri, 20 august, de la ora 13.00, un eveniment cultural în ca­drul căruia va avea loc întâlnirea cu Elena Toma, inițiatoarea Grupului Uni­vers XXL din Pitești, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

,,Este vorba despre un grup, al cărui membru de onoare a fost și regretatul scriitor buzoian Marin Ifrim, înființat în 1996, la Pitești, cu scopul de a dezvolta elita formatorilor de cultură. Anual, Grupul Univers XXL organizează un concurs desfășurat pe mai multe secțiuni – poezie, proză, muzică și artă plastică – la care au participat și oameni de cultură din Buzău”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în cadrul evenimentului va avea loc lansarea antologiei „Caleidoscop-Universul Româ­nesc XXL”, volum în care sunt elogiați toți cei care au susținut concursul organizat de Grupul Univers XXL, inclusiv oamenii de cultură buzoieni. De asemenea, va avea loc comemorarea scriitorului Marin Ifrim și a folkistului râmnicean Manea Aghea­nă, ambii colaboratori ai Grupul Univers XXL. De asemenea, vor fi acordate diplome scriitorilor râmni­ceni Mirela Grigore și Viorel Dodan, laureați ai concursului internațional de creație Trofeul Univers Românesc XXL, ediția a V-a.

Articole similare