Actualitate

Despăgubiri de 500.000 de euro pentru buzoianul care a rămas fără organul sexual din cauza medicilor

Judecătoria Buzău obligă Spitalul Judeţean de Urgenţă din Buzău la plata sumei de 500.000 de euro cu titlu de daune morale, după ce un pacient a suferit o inflamaţie a organului sexual, ca urmare a unor manevre greşite de montare a unei sonde urinare, iar apoi medicii de la alt spital au fost nevoiţi să i-l amputeze pentru a-i salva viaţa, scrie digi24.

Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă (…) şi obligă pe inculpaţii A.C, C.I şi C.I în solidar, în solidar şi cu părţile responsabile civilmente, în limita sumei de 5.000 euro pentru inculpata A.C şi a sumei de 5.000 euro pentru inculpatul C.I. şi Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, la plata sumei de 500.000 euro, la cursul euro BNR din ziua plăţii efective, cu titlu de daune morale. Obligă pe fiecare dintre inculpaţi la plata cheltuielilor judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii pentru procuror, inculpaţi, partea civilă şi părţile responsabile civilmente”, se arată în decizia Judecătoriei Buzău.
Bărbatul, fost militar, este mulțumit de decizia Judecătoriei Buzău, dar susține că de atunci, de la an la an, starea lui de sănătate s-a degradat.
Pe de altă parte, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău a anunțat că va contesta decizia instanței de judecată, întrucât suma solicitată este inacceptabilă.

 

Articole similare