joi, 26 noiembrie 2020

Desfășurare de forțe în județ la sfârșitul săptămânii trecute! Polițiștii au închis magazine alimentare, baruri și talciocul

Județul Buzău a fost împânzit la sfârșitul săptămânii trecute de echipe de control. Piețele volante și târgurile au fost vizate de controale iar acolo unde s-au găsit nereguli s-au aplicat sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară sau s-a dispus evacuarea persoanelor și închiderea locației. Desfășurare de forțe a fost și în municipiul Buzău unde au fost vizate magazinele de cartier, care trebuie să-și sisteze activitatea la ora 21, dar și restaurantele și barurile a căror activitate este suspendată în această perioadă, atât timp cât reședința de județ se află în scenariul roșu, cu aproape 5 cazuri COVID 19/1000 de locuitori.

Administratorul unui magazin alimentar din cartierul Dorobanți care era încă deschis după ora 21:00 a fost sancționat de polițiști. De asemenea, un bar de pe Bulevardul Nicolae Bălcescu care, potrivit legii, trebuia închis în această perioadă, era plin de clienți. Administratorul a fost sancționat iar clienții trimiși acasă. De asemenea, polițiștii au închis duminică dimineață Talciocul din municipiul Buzău.

În perioada 13 – 15 noiembrie, toate structurile M.A.I., sub coordonarea Instituţiei Prefectului, au fost angrenaţi peste 600 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, au desfăşurat în sistem integral acţiuni de verificare în spaţii publice, în zonele aglomerate, centre comerciale, gări, autogări, pieţe şi terase, dar şi mijloace de transport în comun, pentru respectarea măsurilor sanitare impuse de pandemia de Covid-19, pe toată raza judeţului Buzău.

Astfel, au fost executate 20 de acțiuni punctuale în care au fost verificate peste 200 de unităţi comerciale şi agenţi comerciali, în 150 de locaţii de interes. De asemenea, au fost legitimate şi consiliate peste 2000 de persoane cărora oamenii legii le-au comunicat recomandări privind normele legale în vigoare.

Poliţiştii rutieri au fost prezenţi în trafic, unde desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei rutiere, dar şi pentru respectarea normelor sanitare de către conducătorii auto şi călătorilor, verificând astfel peste 70 de autovehicule destinate transportului public de persoane.

În cadrul activităților de verificare și control, poliţiştii au aplicat 316 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dintre care 269 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală şi 38 de sancţiuni pentru nerespecarea restricţiilor de circulaţie a persoanelor.

Valoarea totală a sancţiunilor  a fost de peste 66.000 de lei.

Acțiunile au avut ca scop verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de alertă, precum și pentru prevenirea și combaterea ilegalităților pe toate palierele, fiind angrenați polițiști din toate domeniile de competență, respectiv poliţişti de ordine publică, rutieră, economic şi investigaţii criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău.

Reamintim faptul că organizarea de evenimentele private (nunți, botezuri, mese festive, aniversări etc.) este interzisă, circulaţia persoanelor în intervalul orar 23.00 – 05.00 este restricţionată, cu anumite excepţii, iar purtarea măştii de protecţie a devenit obligatorie în toate locurile publice. În situația în care forțele de ordine constată că aceste interdicții sunt încălcate, vor interveni cu fermitate și vor aplica sancțiuni contravenționale.

Astfel de acțiuni vor continuate zilnic pe raza județului Buzău și în perioada următoare, forțele de ordine publică acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului Sars-Cov2, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.

Inspectoratului de Poliție Județean Buzău recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze dinstanţarea fizică, să poarte mască de protecţie şi să nu se expună la riscuri.

Exemple:

         *În data de 14 noiembrie a.c., în urma unui control la o societate comercială din municipiul Buzău, poliţiştii au constatat că operatorul economic nu a limitat programul de funcţionare, conform noilor reglementări legale.

În cazul unei alte unități de alimentație publică, polițiștii au constatat că spațiul nu era amenajat așa cum prevede cadrul legal pentru a permite funcționarea cu respectarea normelor și măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii SARS-Cov2, astfel încât spațiul comercial să nu reprezinte un risc.

         **În data de 15 noiembrie a.c., poliţiştii au efectuat controale în pieţe agroalimentare, târguri şi oboare, pentru verificarea respectării măsurilor stabilite prin Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 şi H.G. 935/2020. La una dintre locaţiile din categoriile menţionate, din municipiul Buzău, poliţiştii au constatat că nu sunt respectate prevederile legale în sensul că în locație erau desfășurate în continuare activități, fapt ce ce a impus sancţionarea administratorului.

În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, în valoare de 3000 lei„, precizează reprezentanții IPJ Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!