Actualitate

Descindere a oamenilor legii în Mall și în alte centre comerciale din municipiul Buzău

În contextul creșterii constante a numărului de cazuri noi de infectare cu virusul SARS COV2, vineri seară, polițiștii buzoieni au acționat pe raza municipiului Buzău, alături de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău și de cei ai ITM, pentru conștientizarea cetățenilor și pentru verificarea respectării prevederilor legale de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de Covid-19.

” În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate noi acţiuni punctuale, în sistem integrat, pe raza judeţului Buzău, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în scopul limitării pandemiei.

Astfel, peste 250 de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate, în special, zonele aglomerate, zonele de agrement, centrele comerciale, restaurantele și mijloacele de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Au fost verificate, în cadrul acțiunilor punctuale 1820 persoane. Totodată, 286 de autovehicule au fost controlate, iar dintre acestea 88 mijloace de transport în comun.

64 de locații de interes (societăți, restaurante, cluburi/pub-uri, zone de agrement), au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii au aplicat 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.100 de lei, majoritatea dintre acestea pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Poliţiştii, jandarmii şi celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu se vor afla în continuare la datorie pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile legale stabilite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor provocate de virusul Sars-CoV-2.

Reamintim necesitatea respectării măsurile de protecție sanitară: spălarea sau dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea corectă a măștii de protecție, păstrarea distanțării fizice de alte persoane, evitarea locurilor aglomerate.

Totodată, solicităm tuturor cetățenilor să se informeze din surse sigure cu privire la noile reguli ce vor intra în vigoare și să dea dovadă de o conduită responsabilă”, precizează IPJ Buzău.

Pe raza municipiului Buzău se menține în vigoare restricția de circulație a persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, în intervalul orar 22.00- 05.00.

Este totuși de menționat că urmează să între în vigoare noi măsuri restrictive pentru localitățile în care incidența de cazuri de infectare cumulată la 14 zile este mai mare de 4 la 1000 de locuitori.

Articole similare