duminică, 20 septembrie 2020

Derby judeţean în Cupa României: CSM Rm. Sărat – Metalul Buzău

Cele două reprezentante ale fotbalului buzoian în Liga a 3-a, CSM Rm. Sărat şi Metalul, vor sta faţă în faţă, în această după-amiază, pe „Municipalul” râmnicean, de la ora 16.30, în faza I a Cupei României, ediţia 2020-2021.

Dacă râmnicenii au avut deja o primă experienţă oficială, meciul de baraj de la Galaţi cu Gloria Albeşti de la începutul lunii august, pentru Metalul va fi prima partidă oficială după şase luni de pauză. Pentru ambele echipe, va fi o ultimă repetiţie înaintea startului în campionat, de la sfârşitul acestei săptămâni. În Cupă, dar şi în campionat, superioritatea Metalului în faţa râmnicenilor a fost evidentă de fiecare dată, iar partidele, aproape de fiecare dată cu scântei şi extrem de disputate.

Meciul se dispută în manşă unică, eliminatorie, cu prelungiri şi lovituri de departajare, dacă va fi cazul. Echipa calificată va evolua în turul al doilea, programat pe 23 septembrie.

Reguli noi impuse de pandemie

Federaţia a fost nevoită să introducă reguli noi, impuse de pandemie, şi în primele tururi ale Cupei. Dacă în ediţiile trecute, în turul inaugural, participau cele 42 de câştigătoare ale fazei judeţene şi 10 echipe dintre cele au evoluat cu o ediţie în urmă în Liga a 3-a, în total 26 de jocuri, în acest sezon de Cupa României vor juca doar 24 de echipe din judeţ, şi anume doar cele care au anunţat că pot îndeplini condiţiile de participare stabilite în protocolul medical.

Alături de acestea, în primul tur vor intra şi 36 de echipe din sezonul trecut al Ligii a 3-a, rezultând un total de 30 de meciuri. Criteriul geografic a stat la baza întocmirii programului. Însă chiar şi aşa sunt partide care nu se vor disputa, şapte la număr deocamdată până în momentul închiderii ediţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!