Sport

Derby cu emoții! Metalul – Oțelul, sub amenințarea Covid-19

Vali Stan și Patrick Benga de la Metalul și trei gălățeni, testați pozitiv

Valul patru al pandemiei a lovit Metalul la vârf, chiar înaintea, poate, a celui mai important meci din campionat, derby-ul cu Oțelul Galați, programat sâmbătă, pe sintetic, de la ora 15.00, în etapa a 8-a Ligii a 3-a.

Antrenorul principal Vali Stan și unul dintre secunzii săi și, totodată, și finanțatorul, Patrick Benga, au fost testați pozitiv. Din păcate, cu o formă care a necesitat internarea în cazul lui Vali Stan, la Spitalul Municipal Rm. Sărat. Doar Vali este vaccinat, Patrick nu. În acest moment, disputarea meciului de sâmbătă, de pe sintetic, cu Oțelul Galați, nu este în pericol, dar se așteaptă rezultatele testelor rapide de vineri. Echipa va fi condusă de pe bancă la acest joc de celălalt antrenor secund al lui Vali Stan, Adrian Toma și de antrenorul cu portarii, Ștefan Leu. ,,E o situație foarte-foarte delicată! Dar nu avem ce face, trebuie să strângem rândurile, să ne mobilizăm și să o scoatem la capăt. Ne-am împărțit atribuțiile, eu mă voi ocupa cu partea organizatorică, iar Adrian Toma va conduce echipa. Vom juca sâmbătă atât pentru noi, ca echipă, cât și pentru Vali și Patrick, știm cât de mult își doresc să obținem un rezultat pozitiv cu Oțelul. Suntem alături de ei și îi așteptăm cât mai repede să revină alături de noi!”, a transmis Gheorghe Guiu. O situație complicată din cauza Covid-19 este și la Oțelul, unde antrenorul Dorinel Munteanu avea, joi, trei absențe certe pentru partida de la Buzău: fundașul central Yabre, ­ata­cantul și unul dintre golgeterii echipei, Alin Nica, și portarul Uțiu. Cotidianul local Viața Liberă Galați anunța, joi, că, dacă în urma testelor vor mai fi depistate și alte cazuri pozitive în lot, Oțelul ia în calcul posibilitatea amânării meciului. Pentru gălățeni, ar fi a doua partidă la rând ce nu s-ar disputa din acest motiv, după cea cu CS Făurei, amânată la solicitarea brăilenilor.

Rm. Sărat deschide etapa vineri

Runda a 8-a a Ligii a 3-a debutează în Seria a 2-a cu partida dintre CSM Rm. Sărat și CSM Focșani, programată vineri, de la ora 15.00. Un meci ce se anunță foarte interesant, între o echipă a Râmnicului într-o puternică revenire de formă (7-2 la Ianca, în runda precedentă!), ce nu a mai pierdut de patru etape, și una dintre pretendentele la play-off și, de ce nu, la promovare, CSM Foc­șani. ,,Avem așteptări mari de la acest joc și ne bazăm pe pregătirea bună și forma pe care o traversăm. Victoria ne este necesară pentru a ne apropia de obiectivul pe care îl avem: clasarea în primele 4 locuri”, a transmis antre­norul Râmnicului, Marius Vișan.

Liga a 3-a, Seria a 2-a – Etapa a 8-a

 • CSM Rm. Sărat – CSM Focșani
 • Dinamo Bacău – CS Făurei
 • Metalul Buzău – Oțelul Galați
 • Sporting Liești – Viitorul Ianca
 • Sportul Chiscani – Aerostar Bacău

Clasament

 1. LIEȘTI 16 p.
 2. CSM Focșani 14 p.
 3. Metalul 13 p.
 4. Oțelul 12 p.
 5. Aerostar 12 p.
 6. CSM Rm. Sărat 11 p.
 7. Ianca 9 p.
 8. Dinamo Bacău 6 p.
 9. Făurei 4 p.
 10. Chiscani 0 p.

Articole similare