miercuri, 12 august 2020

Deputatul P.D.L. Valeriu Alecu Niciun fermier buzoian, fără bani de la A.P.I.A.

* Parlamentarul spune că valoarea subvenţiei pentru fermieri va fi mai mare anul acesta

Niciun fermier din judeţ nu va rămâne fără banii pe subvenţia la hectar, chiar dacă există cazuri de cetăţeni ce vor primi sume diminuate, ca penalizare pentru erorile din cererile depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, susţine deputatul democrat-liberal de Buzău Valeriu Alecu, membru în Comisia pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. “La nivelul judeţului Buzău nu vom avea fermieri care nu vor fi plătiţi. Avem fermieri care sunt sancţionaţi, pentru că, în momentul în care au completat cererile, fie din neştiinţă, fie din rea-credinţă, au trecut suprafeţe mai mari decât cele pe care le exploatau.

* Parlamentarul spune că valoarea subvenţiei pentru fermieri va fi mai mare anul acesta

Niciun fermier din judeţ nu va rămâne fără banii pe subvenţia la hectar, chiar dacă există cazuri de cetăţeni ce vor primi sume diminuate, ca penalizare pentru erorile din cererile depuse la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, susţine deputatul democrat-liberal de Buzău Valeriu Alecu, membru în Comisia pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. “La nivelul judeţului Buzău nu vom avea fermieri care nu vor fi plătiţi. Avem fermieri care sunt sancţionaţi, pentru că, în momentul în care au completat cererile, fie din neştiinţă, fie din rea-credinţă, au trecut suprafeţe mai mari decât cele pe care le exploatau. Aceştia vor fi penalizaţi la sumele pe care le aveau de primit, dar nu vom avea fermieri care să nu fie plătiţi. Noi (membrii Comisiei pentru Agricultură, n.r.) am solicitat chestiunea aceasta, pentru că ne îngrijoraserăm, întrucât 40.000 de fermieri, la nivel de ţară, nu vor avea acces la aceşti bani. Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul a reieşit că au mai rămas de plătit 15.000 de fermieri, din care o parte vor fi sancţionaţi – sunt sub limita de plată -, iar unii vor primi decizie negativă, adică dorinţa lor de fraudare a fost atât de mare, încât aceştia nu vor mai primi banii deloc. Din fericire, astfel de fermieri nu se regăsesc în judeţul Buzău”, a declarat Valeriu Alecu, în cadrul unei conferinţe de presă.

      Sursa citată a mai anunţat că, pentru acest an, şi cei aproape 29.000 de fermieri buzoieni înregistraţi în baza de date A.P.I.A. vor beneficia de o subvenţie de 172 euro pe hectar, cu 40 de euro mai mult decât anul trecut: ”Legat de subvenţia pentru 2011, este foarte important pentru fermieri, plata pe suprafaţă are în vedere, de la Uniunea Europeană, 102 euro pe hectar, iar în bugetul Ministerului Agriculturii sunt alocate sume care vizează în jur de 70 euro pe hectar. Una peste alta, în 2011, plata pe suprafaţă va fi de 172 euro pe hectar, anul trecut a fost 130, deci, de data aceasta, va creşte cu cel puţin 40 de euro. Ceea ce, din punctul meu de vedere, este un mare câştig pentru fermieri, coroborat şi cu preţul la produsele agricole, care, anul acesta, se vor menţine pe acelaşi trend crescător, în sensul că atât la grâu, cât şi la floarea-soarelui, porumb, rapiţă, preţurile sunt foarte bune, iar la nişte producţii mulţumitoare, cred că fermierii vor avea posibilitatea să realizeze şi beneficii, astfel încât să privim agricultura şi ca pe o afacere, nu numai ca pe ceva de subzistenţă”, a mai spus deputatul democrat-liberal Valeriu Alecu.

Articolul precedentHadidas
Articolul următorViata noastra in cinci sticle
loading...
error: Content is protected !!