vineri, 07 august 2020

Deja-vu la Adunarea Generală a Acționarilor Companiei de Apă

Un nou episod din telenovela adunărilor generale ale acționarilor SC Compania de Apă SA s-a consumat, luni după-amiază, după scenariul care a conscrat deja întrunirile ordinare ale AGA operatorului buzoian de apă și canalizare. Precum de fiecare dată în ultimul an, președintele Consiliului de Administrația al Companiei de Apă, directorul tehnic al acestei instituții, Dumitru Cristea, a refuzat să recunoască valabilitatea mandatului reprezentantului acționarului majoritar, municipiul Buzău, determinând, astfel, suspendarea lucrărilor din lipsă de cvorum. Totul cu același scop: discutarea ordinei de zi la adunarea generală extraordinară, de a doua zi, unde, conform legii, nu mai este necesar cvorumul asigurat de către deținătorii a jumătate dintre acțiuni și, cu reprezentantul municipalității scos din joc, hotărârile impuse de directorul Ionel Tescaru se iau fără nicio problemă.

Așadar, luni după-amiază, precum la ședințele de la începutul lunii iunie, președintele Consiliului de Administrație al Companiei de Apă, Dumitru Cristea, a susținut că hotărârea Consiliului Local Municipal care acorda mandat de reprezentare directorului serviciului Resurse Umane din Primăria Buzău, Georgeta Cristea, ar conține articole identice cu cea suspendată de instanță până la judecarea pe fond și, ca urmare, mandatul reprezentantului municipiului Buzău a fost considerat ilegal. Astfel, prin eliminarea reprezentantului acționarului majoritar, municipiul Buzău, care deține 75,6% din acțiunile SC Compania de Apă SA, ședința a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Repetarea scenariului de acum două luni a provocat indignarea reprezentantului Consiliului Județean, Mirela Oprea, care a solicitat lămuriri suplimentare privind legalitatea hotărârii Consiliului Local Municipal care acorda Georgetei Cristea mandat de reprezentare, solicitând reprezentanților Companiei de Apă hotărârea instanței de judecată: „Haideți să vedem cum facem, nu se poate să fie și acum aceeași problemă ca data trecută. Este totuși o altă hotărâre, nu are cum să aibă același conținut. În plus, cealaltă a fost revocată. Nu vă supărați, dar aș vrea să verific și eu, pentru că în ritmul asta tot venim la aceste ședințe degeaba”, a spus reprezentantul Consiliului Județean, citată de Observatorul Buzoian. După ce a analizat documentele invocate de președintele Consiliului de Administrație și respectiv hotărârea instanței de judecată care suspendă hotărârea Consiliului Local Municipal, juristul Mirela Oprea a transmis reprezentantului municipalității că Primăria ar fi trebuit să facă apel la hotărârea instanței de judecată, lucru care însă nu s-a întâmplat și aceasta a rămas definitivă.

La rândul său, reprezentantul municipiului Buzău, Georgeta Cristea, a transmis conducerii Consiliului de Administrație al Companiei că mandatul său este valabil și a contestat suspendarea ședinței din lipsă de cvorum: „Aș vrea să se consemneze că nu sunt de acord cu cele invocate, mandatul meu de reprezentare este valabil și nu văd de ce se suspendă această ședință. Eu nu sunt jurist, dar solicit si eu să văd acea hotărâre a instanței. Deja mi-ați făcut plângere penală după ședințele trecute și în nume propriu, și nici măcar nu este războiul meu. Eu sunt doar un reprezentant al acționarului, războiul dumneavoastră cu domnul Toma nu mă privește”, a spus reprezentantul municipalității Georgeta Cristea, conform sursei citate.  

loading...
error: Content is protected !!