duminică, 17 ianuarie 2021

Decizie finală în cazul elevului din Hasdeu cu media 2 la purtare

Procesul dintre un elev al Colegiului Hasdeu, Andrei Voicu, și conducerea celui mai titrat liceu buzoian s-a încheiat. Mediatizat excesiv, cazul a plecat de la postările jignitoare pe care Andrei Voicu, le-a avut pe internet, pe când era în clasa a XI-a, împotriva profesoarei de desen, făcând trimitere la un videoclip muzical în care aceasta apărea înainte să fie cadru didactic. Conducerea Hasdeului a invocat mai multe abateri de la regulamentul liceului din partea elevului și l-a sancționat pe acesta cu nota 2 la purtare. A urmat un lung proces, care a debutat cu victoria elevului în instanța de la Buzău, urmat de o victorie a conducerii Hasdeului la Curtea de Apel.

Săptămâna aceasta, Înalta Curte de Casație și Justiție a pus punct procesului menținând decizia Curții de Apel Ploiești. Mai exact, ÎCCJ Ia act de cererea de renunţare la recursul declarat de pârâtul Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu” împotriva încheierii de şedinţă din data de 2 iunie 2020 pronunţate de Curtea de Apel Ploieşti – Secţia de contencios administrativ şi fiscal în dosarul nr. 256/114/2019. Respinge cererea intimatului-reclamant Voicu Alexandru Andrei de acordare a cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată. Definitivă.

Amintim că în luna iunie, Curtea de Apel Ploiești a casat în parte sentința Tribunalului Buzău din 27.05.2020 “în sensul că admite cererea pârâtului (n.r C.N. B.P.H.) de constatare a decăderii reclamantului din dreptul de a modifica acțiunea şi va respinge cererea de modificare ca tardiv formulată şi pe cale de consecinţă înlătură din sentinţa recurată mențiunea privind anularea hotărârii Consiliului Profesoral 1/10.12.2018. Menţine în rest încheierile atacate şi sentinţa recurată”. Motivarea instanței de apel a fost că reclamantul poate să își modifice cererea și să propună noi dovezi, sub sancțiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat, ori elevul a solicitat în instanță, prin avocat, la 13.05.2019, și anularea hotărârea Consiliului Profesoral, iar primul termen de judecată a fost 16.04.2019.

Până la încheierea procesului, elevul Andrei Voicu a obținut media 10 la purtare pe al doilea semestru din clasa a XI-a, a promovat Bacalaureatul cu medie mare și ar fi devenit student la Facultatea de Psihologie.

loading...
error: Content is protected !!