Actualitate

Decizia autorităților pentru a opri poluarea râului Călmățui cu apele uzate de la GreenTech

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis astăzi că pentru eliminarea riscului poluării râului Călmățui este necesară emiterea în regim de urgență pentru societatea de reciclare de la Frasinu a autorizației de construire a unei stații de pompare ape uzate epurate în canalizarea orașului.

La inițiativa Instituției Prefectului Județului Buzău, azi 18.05.2021 s-a întrunit Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în care s-a discutat importanța găsirii unei soluții pentru oprirea poluării râului Călmățui. În urma întâlnirii a fost votată în unanimitate hotărârea nr. 127 care stabilește necesitatea executării lucrărilor de intervenție în primă urgență aferente obiectivului ,,Stație de pompare și colector ape uzate epurate” de la societatea cu punct de lucru Frasinu, comuna Țintești, la rețeaua de canalizare a municipiului Buzău, respectiv bulevardul Industriei, în scopul prevenirii riscului poluării râului Călmățui, cu ape deversate ce pot depăși indicatorii de calitate peste limitele maxime admise stabilite de autoritățile competente. Aceste lucrări de intervenție presupun emiterea în regim de maximă urgență a autorizației de construire pentru acest obiectiv cu mențiunea că documentația necesară obținerii avizelor va fi depusă sau completată de către societatea respectivă până la finalizarea proiectului”, a transmis Instituția Prefectului Buzău.

Luna trecută, firma GreenTech a fost găsită vinovată de poluarea pârâului Negreasca și a râului Călmățui și amendată cu 75.000 de lei de Administrația Bazinală de Apă Buzău-Ialomița. În plus, societății i s-a pus în vedere să găsească o nouă soluție pentru deversarea apelor uzate.

Articole similare

error: Continut protejat!!