marți, 26 mai 2020

„Decembrie Magic” / Ce surprize pregăteşte Consiliul Judeţean buzoienilor în luna decembrie

Un „Decembrie Ma­gic”. Asta îşi propun reprezentanţii Consiliului Judeţean să ofere buzoienilor în Luna Cadourilor. Începând de pe 1 decembrie şi până pe 18 decembrie, Consiliul Judeţean organizează diverse manifestări cultu­rale şi evenimente specifice lunii decembrie, începând cu un spectacol de teatru cu intrare liberă, până la concerte, aprinderea iluminatului festiv, cadouri pentru copii şi premii pentru olimpici.

Seria manifestărilor va debuta pe 1 decembrie, începând cu ora 11.00, după parada militară, când  buzoienii sunt invitaţi în Parcul Crâng la o masă tradiţională şi un spectacol susţinut de artiştii Centrului Judeţean de Cultură şi Artă Buzău. Cei prezenţi la manifestările dedicate Zilei Naţionale vor primi cocarde şi steguleţe.

În ceea ce priveşte masa tradiţională, meniul va fi compus din iahnie de fasole cu ciolan, plăcintă cu brânză, chiflă şi băutură caldă, iar meniul de post va conţine iahnie de fasole, plăcintă cu mere, chiflă şi băutură caldă. În total, vor fi pregătite 3.800 de porţii, dintre care 800 vor fi de post.

Muzeul Mobil, inaugurat la Muzeul Judeţean

Tot duminică, 1 decembrie, de la ora 17.00, vor fi aprinse tunelurile de lu­mini din faţa Consiliului Judeţean şi de la Muzeul Judeţean. De la 17.30, la Muzeul Judeţean va fi prezentat buzoienilor un proiect cultural inedit, Muzeul Mobil, care va ajunge, începând cu 3 dece­mbrie, în toate localităţile judeţului. Este vorba des­pre un microbuz transformat sub forma unui muzeu mobil, în care se vor regăsi exponate reprezentative pentru istoria locală.

Pe 5 decembrie, ora 18.00, reprezentanţii Consiliului Judeţean vor participa la festivitatea de aprindere a iluminatul festiv în staţiunea Sărata-Monteoru, unde va avea loc un recital de colinde, iar copiii vor primi cadouri de la Moş Nicolae. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

„Povestea Elsei” şi premierea olimpicilor  

În ziua de 6 decembrie copiii vor primi cadouri la Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, unde sunt invitaţi să urmărească spectacolul de teatru pentru copii „Povestea Elsei şi a celor 7 cocori”, prezentat în două serii, începând cu ora 10.30 şi 12.30.

Pe data de 11 decembrie, ora 12.00, evenimentele continuă cu premierea olimpicilor buzoieni, cărora Consiliul Judeţean le va acorda premii pentru rezultatele excepţionale obţinute pe parcursul anului şcolar 2018-2019, după cum urmează : olimpiade internaţionale – 600 lei, olimpiade naţionale : Premiul I – 500 lei, Premiul II – 400 lei şi Premiul III – 300 lei.

Actorii buzoieni se întorc acasă

În zilele de 11, 12 şi 13 decembrie, între orele 9.00 şi 11.00, magia ajunge din nou la Muzeul Judeţean Buzău, unde prichindeii vor putea lua ,,Micul dejun cu Moş Crăciun”. Înscrierile se realizează la sediul Muzeului Judeţean Buzău, în limita locurilor disponibile. În aceeaşi perioadă, începând cu ora 11.00, spiriduşii de la Happy Kids ne vor bucura cu un recital de colinde.

Continuând tradiţia începută în anii precedenţi, pe 12 decembrie, ora 19.00, publicul iubitor de teatru se va întâlni cu actorii buzoieni care, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, se întorc acasă. Pe scena Teatrului „G. Ciprian” se va juca „O noapte furtunoasă”, spectacol ce îi va avea în distribuţie şi pe buzoienii radu gabriel, Vlad Drăgulin, Ştefan Pavel, Alina Rotaru şi Ştefan Craiu. Intrarea este gratuită, pe bază de invitaţie, ce poate fi obţinută de la Teatrul George Ciprian, în limita locurilor disponibile.

Moş Crăciun poposeşte la Spitalul Judeţean şi Direcţia pentru Protecţia Copilului

„Şi anul acesta, Moş Crăciun vine la Muzeul Judeţean! Pe 17 decembrie, ora 16.00, toţi copiii sunt invitaţi să participe la întâlnirea cu Moş Crăciun, când ne vom bucura de un concert de colinde susţinut de elevii Liceului de Arte Margareta Sterian. Copiii vor primi cadouri, se vor întâlni şi cu personajele lor preferate şi pot admira un foc de artificii deosebit. La fel ca în fiecare an, ­rea­ducem magia şi în inimile copiilor din instituţiile subordonate Consiliului Jude­ţean Buzău. În data de 18 decembrie Moş Crăciun va poposi la Spitalul Judeţean Buzău şi la Direcţia Ge­ne­rală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău. Copiii vor primi dulciuri şi jucării. Anul acesta, Moş Crăciun va ajunge în toate localităţile din judeţul Buzău, oferind copiilor 12.000 de cadouri”, se arată în comunicatul Consiliului Judeţean.

loading...
error: Content is protected !!