Sport

Debut ratat pentru FC Buzău în Liga a 2-a

FC Buzău a pierdut startul în noul sezon al Ligii a 2-a. Sâmbătă, la prânz, în runda inaugurală a ediţiei 2021-2022 a eşalonului secund, echipa buzoiană a fost învinsă de FC Hermannstadt, într-o partidă disputată pe stadionul din Mediaş.

Într-o primă repriză care a stat sub semnul echilibrului, trupa lui Cristi Pustai a deschis scorul în minutul 26, prin Cristian Ciobanu, care l-a învins pe portarul sibian Pop cu un şut de la 18 metri, pe jos, lângă bara din dreapta. Gazdele au restabilit egalitatea înainte de pauză, după reuşita lui Silviu Balaure (43).

Partea a doua a început rău pentru noua echipă de fotbal a Buzăului. După doar trei minute de la reluare Baba Alhassan a reuşit golul meciului, cu un şut la vinclu din marginea careului, iar gazdele au pus stăpânire pe meci. În minutul 77 Buzăul a rămas şi în inferioritate, căpitanul Sebastian Ghinga fiind eliminat după un fault în postura de ultim apărător asupra lui Petrişor Petrescu. S-a terminat 2-1 pentru Hermannstadt, iar FC Buzău va căuta să obţină primele puncte din noul campionat etapa viitoare, în meciul din Crâng cu Universitatea Cluj.

FC Buzău: R. Stoian – Oteliţă (85 R. Zamfir), Wiktorski (85 Gaitan), Ghinga, C. Toma (90+2 C. Petre) – Cr. Ciobanu, Mondragon (66 A. Lopez), Ekollo, Cârstocea (66 Al. Munteanu) – Chică-Roşă, T. Oltean. Antrenor: Cristi Pustai

Mai multe amănunte şi reacţii după meciul dintre Hermannstadt şi FC Buzău în ediţia print a cotidianului OPINIA de marţi, 3 august.

Articole similare