Monden

De ce este atât de specială mierea de Manuka?

Mierea de Manuka este o miere complexă care depășește cu mult o simplă miere. Mierea de Manuka este un tip de miere originară din Nouă Zeelandă.

Proprietățile antibacteriene ale mierii Manuka sunt cele care o diferențiază de mierea tradițională. În plus, mierea de manuka are beneficii antivirale, antiinflamatoare și antioxidante. Mierea de Manuka este o miere monoflorală întunecată, bogată în conținut fenolic, iar în prezent câștigă multă atenție pentru activitatea să antimicrobiană.

S-a demonstrat că metilglioxalul (MGO) este compusul natural care face mierea de Manuka atât de specială. MGO se formează în mierea din nectarul Manuka și, pe măsură ce mierea se coace, conținutul de MGO poate crește. Acest lucru necesită manipulare și depozitare de către experți, iar testarea precisă a mierii este esențială pentru a certifica puritatea și calitatea. În toate etapele acestui proces trebuie respectate reglementări stricte.

Iată  câteva beneficii ale mierii de manuka:

1.       Vindecă rănile

Mierea oferă proprietăți antibacteriene și antioxidante, toate menținând în același timp un mediu umed al plăgii și o barieră de protecție, care previne infecțiile microbiene ale plăgii. Studii multiple au arătat că mierea de manuka poate îmbunătăți vindecarea rănilor, amplifică regenerarea țesuturilor și chiar reduce durerea la pacienții care suferă de arsuri.

2.       Benefică pentru sănătatea orală

Pentru a evita cariile dentare și pentru a vă menține gingiile sănătoase, este important să reduceți la minimum bacteriile orale rele care pot provoca formarea plăcii. Studiile au arătat că mierea de manuka atacă bacteriile orale dăunătoare asociate cu formarea plăcii, inflamația gingiilor și cariile dentare.

Ideea de a consuma miere pentru o bună sănătate orală poate părea contraintuitivă, deoarece probabil vi s-a spus că consumul prea multor dulciuri poate duce la apariția cariilor. Cu toate acestea, spre deosebire de bomboane și zahăr rafinat, efectele puternice antibacteriene ale mierii de manuka fac puțin probabil să contribuie la caria dentară.

3.       Calmează durerile în gât

Proprietățile sale antivirale și antibacteriene pot reduce inflamația și pot atacă bacteriile care provoacă durere. Mierea de manuka nu numai că atacă bacteriile dăunătoare, ci acoperă și căptușeala interioară a gâtului pentru un efect calmant.

De ceva timp, diferite tipuri de miere au fost recunoscute ca supresoare naturale ale tusei.

Dacă aveți dureri în gât sau dacă doriți doar să fiți proactivi, încercați să luați 1/2 la 1 lingură de miere de Manuka în fiecare zi. Dacă nu sunteți bolnav, acest lucru vă poate ajuta să vă stimulați sistemul imunitar și să vă împiedicați să vă îmbolnăviți. Dacă aveți deja o durere în gât, vă poate ajuta să vă ușurați simptomele

4.       Tratează acneea

Acneea este de obicei cauzată de modificări hormonale, dar poate fi, de asemenea, o reacție la o dietă slabă, stres sau creșterea bacteriilor în porii înfundați. Activitatea antimicrobiană a mierii de manuka, atunci când este utilizată în combinație cu un produs cu pH scăzut, este adesea comercializată pentru a combate acneea.

Mierea de Manuka ar putea ajuta la menținerea pielii libere de bacterii, ceea ce ar putea accelera procesul de vindecare a acneei.

 

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker