Actualitate

De ce este interesată Asociația Europeană a Muzeelor de activitatea Muzeului Județean

Muzeul Județean Buzău a primit vizita oficială a  directorului adjunct și șef de proiecte, dezvoltare și networking a Fundației Culturale a Băncii Naționale a Greciei, Elia Vlachou, și a șefului Departamentului pentru copii și tineret din cadrul Muzeului Odense, Danemarca, Mette Kronborg Vedel Kiilerich. Vizita celor doi oficiali are loc în contextul în care Muzeul Județean Buzău participă la competiția anuală, organizată de Asociația Europeană a Muzeelor – DASA Awards.
Instituția de cultură buzoiană anunță pe pagina de socializare că tema competiției din acest an este „Oportunități de învățare „, iar Muzeul Județean Buzău participă „cu un proiect amplu, care descrie toate oportunitățile pe care le oferă publicului, atât la sediul principal, cât și la sediile secundare, precum și prin deja celebrul MuseumBus”.
 Reamintim că Academia Europeană a Muzeelor (EMA) este o Fundație non-profit, care promovează cercetarea în domeniul muzeografiei și muzeologiei ca o activitate culturală la cele mai înalte standarde, și  promovează muzeele inovative, precum și muzeele tradiționale ca instrumente ale schimbării sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare