Economic

Curățenia de sezon: CUM trebuie să îți îngrijești dispozitivele electronice?

Cu toamna doar la câteva săptămâni distanță, un nou sezon îți bate la ușă. Asta înseamnă că trebuie să te pregătești, cât de curând, și de curățenia generală. În afară de lucrurile obișnuite pe care care le incluzi pe listă, trebuie să te gândești și la aparatele tale electronice. Dacă le cureți regulat, nu numai că îți ajuți sănătatea, ci le prelungești și lor durata de viață! Așadar, citește în continuare ce presupune îngrijirea acestor dispozitive!

Iată cum îți poți curăța aparatele electronice!

Telefonul mobil și tableta

Telefoanele mobile și tabletele sunt dotate cu un strat oleofobic care permite imprimarea amprentelor, dar care se poate șterge foarte ușor. De aceea, specialiștii recomandă, pentru ștergerea suprafețelor, apa distilată și o cârpă din microfibră. Pentru margini și butoane ar trebui folosite, în schimb, bețișoare din bumbac. 

Nu uita să scoți telefonul sau tableta din husă, pentru a-l putea curăța complet, pe ambele părți. De asemenea, nici aceasta nu ar trebui neglijată, ea fiind, de fapt, cea care intră în contact cu majoritatea suprafețelor, așa că nu uita să o speli și pe ea.  

Căștile

Căștile sunt dispozitivele care vin periculos de aproape de fața ta, ceea ce nu te face decât mai expus îmbolnăvirii. Dacă uiți să le cureți pentru o perioadă de timp îndelungată, acestea devin adevărate focare de bacterii care îți pot afecta auzul. 

Pentru a evita toate acestea, recomandarea generală este să le ștergi cu o cârpă de microfibră, după ce le-ai curățat cu apă și puțin săpun. Pentru cablu, poți folosi aceeași metodă sau soluțiile spray care există pe piață pentru curățarea acestora.  

 Laptopul

Când vine vorba de laptop, lucrurile se complică puțin. Pentru tastatură, folosește șervețele umede special create pentru aceasta sau un polizor de aer comprimat. Apoi, pentru ecran, utilizează spray-uri specializate și o cârpă de microfibră.

În cazul laptopurilor, nu doar exteriorul este, însă, singurul care trebuie curățat. Pentru a evita supraîncălzirea, pasta termoconductoare de pe procesor trebuie înlocuită periodic. În funcție de cât de mult e folosit pe zi, această componentă trebuie schimbată o dată la câțiva ani.

Așadar, curățarea unui laptop în întregime este necesară. Dacă la prima parte te poți descurca singur, pentru interior ai nevoie de ajutorul unor specialiști, așa că nu ezita să apelezi la firmele specializate! 

Televizorul

Poate nu este prima oară când te ocupi de curățarea televizorului tău. Poate că, în timp ce aveai grijă de restul camerei, te-ai oprit câteva clipe în fața lui, ai pulverizat soluție de spălat geamuri pe ecran și l-ai șters, fără să-i mai acorzi, după, nicio atenție. Acesta, însă, nu se curăță în acest mod.

Datorită stratului anti-reflexie cu care orice televizor este dotat, substanțele chimice nu trebuie să intre în contact cu suprafața lui. În caz contrat, în timp, această peliculă poate dispărea și vei întâmpina probleme. O cârpă de microfibră și puțină apă fac o treabă mai mult decât bună. Nu uita, însă, nici de telecomandă. În ea se strâng multe bacterii, așadar, asigură-te că o dezinfectezi și pe ea periodic.

Acum ești cu adevărat pregătit pentru curățenia de sezon! Înainte să te apuci de ea, asigură-te că ai tot ce îți trebuie pentru a finaliza treaba corect și eficient. Cu puțină atenție acordată detaliilor, casa ta va străluci cu totul!

Sursa foto: Unsplash.com

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker