miercuri, 20 ianuarie 2021

Cupa României restartează handbalul feminin. Gloria forțează calificarea în finală

• Gloria Buzău – CSM București / CSM Slatina, sâmbătă, de la ora 18.00, TVR 1

Cupa României a încheiat prematur sezonul odată cu declanșarea pandemiei, Cupa României readuce în prim plan handbalul feminin, după o întrerupere de aproape 6 luni! Pe 12 martie, Gloria era nevoită să pună punct acti­vității după victoria cu 23-20 de la Sala Sporturilor, în fața celor de la Minaur Baia Mare, în sferturile de finală ale competiției.

Sâmbătă seară, elevele lui Ovidiu Mihăilă vor bifa din nou un meci oficial, urmând să întîlnească, în Sala Polivalentă din Capitală, în semifinala 2 a Final Four-ului Cupei României, pe câștigătoarea sfertului restant dintre CSM București și CSM Slatina, disputat joi seară, după închiderea ediției. Pare destul de evident care va fi adversara buzoiencelor. În această logică, în fața unui duel cu CSM-ul bucureștean, echipa buzoiană ar porni, cel puțin pe hârtie, cu șansa a doua, însă, în condițiile actuale, nimic nu mai este decis înainte.

Fără meciuri de verificare, forma jucătoarelor este discutabilă, iar dacă diferențele de valoare nu sunt foarte mari, dacă acceptăm că așa stau lucrurile și în cazul de față, partida se anunță deschisă oricărui rezultat.

Un ușor avantaj ar fi de partea CSM-ului (sau a Slatinei), care, la ora meciului cu Gloria, ar avea un prim meci oficial. Sâmbătă dimineață, în cealaltă semifinală din Final Four, vor sta față în față Rapid București și SCM Rm. Vâlcea. Ultima campioană oficială a României s-a calificat în ultimul act la „masa verde”, după ce Dunărea Brăila, la care a izbucnit un focar de COVID 19, a fost obli­gată să renunțe la competiție.

Program Cupa României

  • Joi, 3 septembrie:

– Sferturi de Finală

CSM București – CSM Slatina, ora 18.00, TVR 1

SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila 10-0 (,,masa verde”)

  • Sâmbătă 5 septembrie:

Semifinala 1: Rapid București – SCM Rm. Vâlcea, ora 11.00, TVR 2

Semifinala 2: Gloria Buzău – CSM București / CSM Slatina, ora 18.00, TVR 1

  • Duminică 6 septembrie

Finala mică, ora 11.00, TVR 2

Finala mare, ora 18.00, TVR 1

loading...
error: Content is protected !!