vineri, 14 august 2020

Cum va dispărea scuza ,,n-am găsit bilet” / Bilete prin SMS pe autobuzele Trans Bus

Operatorul municipal de transport în comun se află în faza de implementare a unui sistem de achiziţie a biletelor şi abonamente prin SMS. Trans Bus va încheia un contract cu o firmă care gestionează o aplicaţie de acest gen, ce interacţionează cu cei patru operatori de telefonie mobilă-, Orange, Digi Mobil, Telekom şi Vodafone-, prin intermediul căreia călătorii vor avea şi opţiunea de a achita biletul de autobuz prin SMS.

,,Pe traseele din municipiul Buzău, de exemplu, vrei să-ţi iei bilet pe traseul 3, introduci la numărul scurt L3, care înseamnă un bilet de 2 lei. Primeşti în maxim două secunde confirmare că s-a făcut plata, te duci în autobuz, controlul vine – vom avea telefoane cu aplicaţia – verifică acel cod, dacă biletul este valid atunci este bine, dacă nu este valid, atunci ori a ieşit din timpul de validare, sau s-a întâmplat ceva, oricum se verifică. Noi avem timpi pe fiecare cursă sau semi-cursă. Pe comuna Mără­cineni, de exemplu, semi-cursa are 45 de minute, deci eu dacă vreau să merg în Buzău, plecând din Gară (Buzău) să spunem, din capăt de linie, până în Mărăcineni fac 45 de minute. Noi dăm o valabi­litate biletului prin SMS de 60 de minute, deci am mai pus 15 minute în plus. Fiecare bilet va avea un cod, pe care îl poţi accesa prin SMS, şi o valabilitate. Când îţi vine acasă factura de telefon mobil, la sfârşit de lună o să vezi acolo, SMS bilet sau cum este codul, 2,30 lei, că este acel comisionul pe care-l percepe operatorul. Această aplicaţie este identică în Bucureşti, Cluj şi Oradea”, spune directorul Trans Bus, Gică Toader.

O altă facilitate oferită de societatea de transport pu­blic în comun vizează introducerea biletelor cu două călătorii, în valoare de 4 lei. ,,La solicitarea cetăţenilor, am instituit biletul cu două călătorii, cu două capete. O să avem pe bilet publicitate pentru sistemul de achiziţie prin SMS, adică cine îşi ia biletul vede şi, apoi, cu altă ocazie, cumpără prin SMS. Sistemul de achiziţionarea biletelor, va fi funcţional cu data de 1 octombrie. Astfel, noi am dat călătorilor patru posibilităţi de a achiziţiona bilete: de la tonete, de la şofer, prin partenerii noştri şi prin SMS. Teoretic, nu ar trebui să mai aibă scuze că <nu am găsit bilet>”, mai spune directorul Trans Bus.

2 COMENTARII

  1. IN LOC SA FACA SISTEM ELECTRONIC CU CARD SA POTI PUNE BANI PE CARD SI SA VALIDEZI AU ALES ACELASI SISTEM COMUNIST….TONETE PT BILETE.

    TOT COMUNISTII CONDUC BUZAUL
    SA VA SPALATI PE CAP CU EI

    • Oricine ar conduce Buzaul, tot asa o sa fie cu mijloacele de mers in comun. Buzaul este „plin ochi” de multa prostime si tiganime, iar acolo pe traseul Transilvaniei este de groaza. Se incearca, niste solutii, dar nici cele cu taxatoare nu a functionat. Ar fi fost necesar ca la fiecare cursa sa se inchida usile, chemat politia etc. iar omul cinstit sa suporte , impertinenta unuia sau altuia. Asta cu telefoanele… mi se pare cam aiurea. Omul are telefon sau nu are. Cel mai bine ar fi cu cartele sau de nu , ghisee la tot pasul. Cum ai da-o nu-i bine. Eu circul cateodata si pe traseul lui 6 sau 8 si vad si stiu si chiar nu se poate face nimic daca politia este „moarta”.

Comments are closed.

loading...
error: Content is protected !!