Administrație

Cum va arăta viitorul aquapark din municipiu

Săptămâna aceasta, pe 31 august, consilierii municipali vor supune votului proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Centru de recreere aquapark”. După ce în trecut s-au oferit mai multe posibile locații pentru viitoarea construcție, până la urmă, autoritățile locale au decis că acesta va fi plasat lângă Parcul Tineretului, acolo unde spațiul generos permite un astfel de amplasament.

Valoarea proiectului ajunge la aproape 171 milioane de lei cu TVA, finanțare care va fi suportată parțial din bugetul Primăriei Buzău. Mai exact, 62 milioane de lei cu TVA vor fi investite de instituție în amenajările din exterior (outdoor), urmând ca pentru cele din interior (indoor) autoritățile să caute ulterior finanțare.

„Dezvoltarea propusă în zona de Nord-Est a municipiului Buzău implică și propunerea de realizare a unui complex de agrement de tip «AQUAPARK» reprezentativ, modern, care să intre în armonie atât cu fondul construit, cât și cu elementele naturale din zonă. Complexul propus va conține două funcțiuni majore, care pot coexista: agrement (aquapark indoor și aquapark outdoor) și spațiu verde aferent construcțiilor decorative și utilitare.

Având în vedere direcțiile de dezvoltare stabilite prin Strategiile de dezvoltare a Municipiului în decursul anilor, dar și așteptările cetățenilor legate de zonele de recreere existente și propuse pe raza municipiului, Studiul de Fezabilitate «CENTRU DE RECREERE AQUAPARK» prezintă indicatorii tehnico-economici raportați la tema de proiectare, stabilind totodată și valoarea de implementare pentru cele două etape prezentate în scenariul doi. Proiectul propune transpunerea în operă a elementelor naturale, precum apa, vegetația, lumina în complexitatea compoziției arhitecturale, integrându-se armonios în cadrul Parcului Tineretului”, după cum scrie în proiectul de hotărâre.

În același document al Primăriei Buzău sunt trecute și câteva detalii legate de cum va arăta viitorul aquapark, iar pe hârtie, cel puțin, proiectul pare cu adevărat grandios. Partea de agrement exterior va fi divizată în opt zone, cu funcții și suprafețe diferite.

În primul rând, va fi amenajată plaja, cu o suprafață de 11.793,12 mp, unde vor fi amplasate șezlonguri și umbrare, dar va mai fi făcută și o altă plajă „umedă”, o zonă finisată cu o pardoseală cauciucată, cu suprafața de 593,58 mp. Tot în cadrul aquaparkului extern este prevăzută și o zonă pentru restaurantele mobile, de tipul food trucks, „bucătării” pe roți. Oamenii nu vor servi mâncarea în picioare, ci vor avea la dispoziție mese cu scaune sub umbrare, întinse pe 555,60 mp. Zona de parcare și circulație auto se va extinde pe 2.477,33 mp și va putea găzdui 100 de autovehicule, iar cea destinată containerelor sanitare și a vestiarelor va fi de 462,54 mp. Cât privește zona destinată pietonilor, compusă din alei, trepte și rampe, aceasta este propusă să ocupe 796,37 mp.

În proiect mai sunt trecute și zone pentru spațiile verzi, ce vor însuma 5.723,93 mp, dar și bazinele, ce se vor întinde pe 3.520,31 mp. Pentru partea de agrement interior nu sunt trecute detalii, doar că va fi compusă din trei corpuri, unul administrativ și pentru vestiare, altul pentru bazine, dar și unul de tip SPA, pentru perioada rece a anului, după cum se mai menționează în proiect.

Articole similare