Actualitate

Cum a țepuit un buzoian platforma de vânzări online unde a fost angajat

Doi bărbaţi cu vârste de 26 şi 28 de ani, foşti salariaţi ai unei mari platforme de vânzări pe internet, sunt cercetaţi de Poliţie pentru fraudă informatică. În perioada în care au lucrat pentru magazinul online, au pus la punct un sistem prin care au reuşit să cumpere, folosind vouchere, produse în valoare de peste 200.000 de lei, pentru care cereau livrarea la easy box.

Ei au fost reţinuţi, după ce au fost prinşi în flagrant în timp ce ridicau unele dintre produsele comandate şi pentru care intenţionau să plătească cu vouchere, relatează news.ro.

„La data de 3 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de către reprezentatul unei societăţi comerciale despre faptul că în perioada octombrie 2020-martie 2023 un tânăr în vârstă de 26 de ani, fost angajat, ar fi creat 75 de adrese de e-mail folosindu-se de date de identificare fictive, pe care le-ar fi utilizat pentru plasarea de comenzi de bunuri cu livrare la easy-box-uri amplasate în municipiul Ploieşti şi ulterior le achita cu vouchere de reducere” transmite, joi, Poliţia Judeţeană Prahova.

Se pare că fostul salariat în cauză era ajutat de un alt bărbat în vârstă de 28 de ani. Cei doi bărbați, unul din Buzău și unul din Dâmbovița, au lucrat pentru scurt timp, respectiv două-trei luni, la respectiva companie, timp în care au creat adrese de e-mail folosind date false şi au generat vouchere cu care achitau integral produse cumpărate de pe platforma online. Ulterior, multe dintre bunuri erau vândute sub preţul de magazin. Prejudiciul cauzat astfel de ridică la aproximativ 210.000 de lei. La locuinţa unde cei doi locuiesc, poliţiştii au făcut o percheziţie în urma căreia au descoperit mai multe mijloace materiale de probă, dar şi 12.700 de lei şi 1.200 de euro. Cei doi au fost iniţial reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior fiind plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker