joi, 26 noiembrie 2020

Cum se va transforma piața muncii după pandemie? Află TOP 3 schimbări care se vor menține post-COVID

Sub presiunea valului uriaș de îmbolnăviri și a închiderilor treptate de linii de producție sau servicii, piața locurilor de muncă se transformă. Majoritatea companiilor fac eforturi uriașe și credite din ce în ce mai mari pentru a rezista în această perioadă. Pe de altă parte, angajații încearcă să își regăsească focusul lucrând de acasă, iar procesele de recrutare la distanță au devenit o normalitate.

În acest context, cu siguranță te întrebi dacă lucrurile vor rămâne la fel atunci când această perioadă se va termina. În continuare poți descoperi care sunt principalele supoziții despre cum se va transforma piața muncii.

TOP 3 mari aspecte ce se vor menține post-COVID19

Chiar dacă este devreme să te gândești ce vremuri vor veni după ce pandemia COVID-19 se va sfârși, este important să faci un exercițiu de imaginație. Acest lucru te va ajuta să înțelegi ce anume poți schimba chiar azi pentru o bună adaptare în viitor.

1. Munca la domiciliu va fi preferată de angajați

Dacă lucrezi de acasă și nu te simți foarte împăcat cu acest scenariu, nici după depășirea pandemiei nu vei reveni prea ușor în normalitate. Majoritatea angajaților, care la început au privit cu reticență munca la domiciliu, au găsit resurse de adaptare și privesc acum cu alți ochi această schimbare. Confortul casei a devenit firesc, iar acest privilegiu va fi greu de combătut. Mulți oameni au apreciat faptul că nu mai sunt nevoiți să piardă timp în trafic pe drumul către birou în fiecare dimineață și seară. În schimb, profită de acest timp pentru a-l petrece alături de familie sau pentru a investi în hobby-urile pe care le au. Astfel, companiile vor fi nevoite să reducă spațiile de birouri, poate chiar să renunțe la acestea, optând pentru o variantă mai nonconformistă cum ar fi birourile mobile sau spațiile coworking.

Dacă te afli în tabăra celor care preferă munca de acasă, atunci te vei bucura să știi că un sistem hibrid de muncă la domiciliu și birou va fi probabil cea mai bună alegere în viitor pentru majoritatea angajatorilor.

2. Angajații vor avea acces global la piața muncii

Teoretic, dacă poți lucra de acasă înseamnă că poți lucra de oriunde, ceea ce va transforma profund piața muncii și lupta pentru talente. Dacă până acum companiile se orientau să deschidă noi fabrici sau centre de producție acolo unde erau specialiști sau mână de lucru mai ieftină ori taxele erau mai mici, acum poți foarte ușor să aduci în companie oameni de top, de oriunde s-ar afla ei.

O variantă extrem de profitabilă a muncii online este activitatea de videochat care a luat un avânt extraordinar în România, lucrând pentru site-uri din străinătate. Intră și descoperă aici mai multe informații despre procesul lor simplu de angajare, în cazul în care ești curioasă să afli mai multe detalii.

3. Munca va depinde îngrijorător de mult de Internet

Pentru că oamenii vor lucra online, Internetul va deveni la fel de necesar precum energia electrică. Nimic nu se va pune în mișcare fără conexiune la Internet. Acest lucru este pe cât de util, pe atât de înfricoșător. Fără o legislație sigură privind securitatea datelor, foarte multe informații vor circula online devenind ținte ale atacurilor cibernetice. Acest lucru va pune în pericol, pe de-o parte angajații, iar pe de altă parte marile corporații din întreaga lume.

În concluzie, pandemia a forțat inovația, creșterea și noi moduri de gândire. Ceea ce era neobișnuit a devenit normal pentru că oamenii au capacitatea de a se adapta pentru a supraviețui. Într-o lume post-COVID, forța de muncă va beneficia de aceste experiențe de învățare și va oferi o lecție de curaj generațiilor viitoare.

Sursa foto: shutterstock.com

loading...
error: Content is protected !!