sâmbătă, 24 octombrie 2020

Cum se va aplica hotărârea care interzice accesul auto în Crâng

Accesul auto este interzis în parcul Crâng, au decis, vineri, consilierii locali, un proiect de hotărâre în acest sens întrunind 13 voturi pentru, în timp ce șapte aleși municipali au votat împotrivă iar alți doi s-au abținut.

Proiectul de hotărâre promovat de municipalitate prevede și câteva excepții: vor avea acces autovehiculele aparținând forțelor de ordine și ale serviciilor de urgență, ale instituțiilor de utilitate publică; vor putea intra în Crâng, în intervalul orar 6,00-9,00, și mașinile de aprovizionare care deservesc cele trei restaurante (Max, New Generation și Conacul Trandafirilor) și cortul pentru nunți. De asemenea, în week-end vor putea intra pe aleile din Crâng taxiurile și câte zece autovehicule pentru fiecare din cele patru restaurante, în baza unor autorizații emise de Primărie.

De notat este faptul că un proiect de hotărâre în acest sens a fost inițiat în urmă cu mai bine de un an de consilierul local liberal, pe atunci independent, Constantin Ionescu, care însă nu ținea cont de nevoile celor patru societăți comerciale care funcționează în Crâng, și care prevedea doar accesul mașinilor pentru aprovizionare între orele 6,00 și 8,00. De altfel, vineri, Ionescu i-a reproșat primarului Toma acest lucru: „Domnule primar ați legalizat șmecheria. Din cauza adăugirii dumneavoastră, toți șmecherii vor intra cu mașina în Crâng și în continuare. Vor da acele permise, care nu sunt nominale, de la unul la altul și vor intra toți. Din acest motiv noi, de la PNL, vom vota împotrivă”, a anunțat Ionescu. „Nu e adevărat. Uitați, eu personal voi înmâna acele zece permise. Va fi poliție locală acolo la barieră, nu va intra niciunul în plus”, a anunțat primarul Toma.

Pe parcursul contrelor pe acest subiect, am aflat că Ionescu ar fi vrut să se interzică accesul cu autoturismele personale și al angajaților Urbis Serv și ai Companiei de Apă de la Sursa Crâng, pe care acesta i-ar fi vrut să se ducă la serviciu pe jos.

Este de precizat că hotărârea adoptată vineri de Consiliul Local este valabilă un an, perioadă după care impactul acesteia va fi analizat și se va decide oportunitatea prelungirii valabilității ei.

loading...
error: Content is protected !!