vineri, 16 aprilie 2021

Cum se îngrijesc trandafirii criogenati?

Trandafirul este una dintre cele mai cunoscute, apreciate și dăruite flori de pe planetă și întotdeauna este asociat cu iubirea. Se pare că ideea de criogenare a trandafirilor a fost inspirată din desenul animat ” Frumoasa și bestia”, în care Belle primește un trandafir nemuritor într-o cupolă. Astăzi, trandafirii criogenati sunt dăruiți persoanelor dragi și importante din viața noastră. Aceștia semnifică dragostea nemuritoare pe care o porți vis-a-vis de soția, iubita sau mama ta.

Pentru a te bucura de el cât mai mult timp este necesar să urmezi câteva instrucțiuni de îngrijire și păstrare pe care ți le vom prezenta mai jos.

Păstrarea trandafirilor criogenati

  • Fereste-i de umezeala și de un mediu umed, cum ar fi baia sau bucătăria. Umezeala este mediul cel mai neprietenos cu trandafirii criogenati, întrucât, prin modul lor de a fi obținuți, li s-a extras apa din ei, astfel că ei prefera un mediu uscat.
  • Trandafirii criogenati nu trebuie udați sau stropiți cu apă. Deși sunt trandafiri naturali la origine, în acest stadiu de conservare ei nu au nevoie de apă.
  • Ferește trandafirii criogenati de razele directe ale soarelui și nu-i lăsa în lumina lui un timp îndelungat. Altfel, aceștia își vor pierde aspectul robust, ar petalele lor vor deveni moi. De asemenea, nu așeza cupola cu trandafirul criogenat pe fereastră sau lângă ea pentru că este un loc de unde intră lumina puternică a soarelui, iar aerul din interiorul cupolei se va încălzi excesiv, dăunând astfel trandafirului criogenat.
  • Ferește trandafirul criogenat și de bătaia directă a aerului condiționat. Chiar dacă sunt criogenati, aceștia preferă un mediu uscat la temperatura camerei.
  • Nu aplica parfum peste trandafirul criogenat pentru le da miros. Deși pare un lucru tentant, nu este recomandat să faci asta. Petalele trandafirilor criogenati sunt la fel de delicate și de sensibile ca și a celor naturali. Aplicarea unor substanțe străine pe ele le va dăuna.
  • Ai grijă să nu supui trandafirul criogenat la șocuri, cum sunt scuturarea sau trantirea.
  • Un alt lucru extrem de important de care trebuie să ții cont constă în ferirea trandafirilor criogenati de praf, deoarece ei au culori aprinse, iar aspectul lor viu va dispărea. De aceea, se recomanda ca trandafirii criogenati sa vina în cupola de sticla, fiind astfel feriți de depunerea prafului. Chiar dacă se depune praful pe ei, ia o periuta fină din par natural si sterge-i cu grija.

Toate aceste instrucțiuni simple te vor ajuta să te bucuri cât mai mult timp de floarea ta. Le poți tipări și le poți atașa trandafirului criogenat pe care urmează să-l dăruiești unei persoane dragi. Trandafiri criogenati de cea mai bună calitate găsești la Maison d’Or. Profită de perioada în care ne aflăm și oferă cadouri minunate.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/roses-flowers-winter-frost-frozen-3954128/

 

 

loading...