Educație

Cum se desfășoară „Ziua porților deschise” la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”

Liceul Tehnologic „Henri Coandă”are porțile deschise zilele acestea pentru elevii de clasa a VIII-a pe care i-a întâmpinat cu un mesaj încurajator: ,,Știm că deciziile sunt greu de luat, însă promitem să vă ajutăm să cântăriți opțiunile, oferindu-vă indicii și dezvăluindu-vă oportunitățile de dezvoltare profesională și personală’’.  Activitatea organizată de echipa Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’ a debutat marți, 16 mai și s-a bucurat de un real succes, feed-back-ul viitorilor liceeni fiind cel așteptat.  Alături de cadrele didactice s-a aflat și primarul Constantin Toma. După cum se știe primarul este un susținător al învățământului și în mod special al învățământului tehnic, al învățământului profesional la Buzău. Edilul a răspuns invitației de a participa la ,,Zilele porților deschise’’ de la  Liceului Tehnologic ,,Henri Coandă’’ și i-a încurajat pe elevi să urmeze o meserie asigurându-i că seriozitatea și implicarea  le va asigura succesul. Inspectorul Școlar Județean, Daniela Palcău, prezent la activitate,  i-a încurajat, de asemenea, pe elevii participanți. Acțiunea este în plină desfășurare, mai multe  școli din județ manifestându-și interesul pentru calificările oferite de Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’.

Acțiunea a fost gândită ca o experiență și nu ca o prelegere, fapt care a stârnit interesul   elevilor sosiți în vizită. În clasele aferente fiecărui profil elevii au urmărit cu atenție activitățile practice specifice fiecărui domeniu. Mai mult, o parte dintre ei au participat activ la realizarea proceselor create la nivelul specializărilor oferite de unitatea educativă. Elevii au făcut un tur al unității, pentru a cunoaște și mai bine laboratoarele de instruire practică, dotările pe care le au acestea, modalitățile de lucru și oportunitățile pe care le au atunci când vor finaliza cei patru ani de liceu, respectiv cei trei ani de școală profesională.

 Ce ofertă educațională are Liceul Tehnologic „Henri Coandă”

Profilurile oferite de Liceul Tehnologic ,,Henri Coandă’’ au fost stabilite în strânsă legătură cu cerințele manifestate pe piața muncii. În anul școlar 2023 – 2024 înscrierile la liceu pot viza calificări precum – technician electrician electronist auto, tehnician ecolog și protecția calității mediului, tehnician transporturi, tehnician operator tehnică de calcul și instructor sportiv – fotbal,  iar la învățământul profesional specializările oferite sunt mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industriale și electrician exploatare joasă tensiune.

De menționat este și faptul că unitatea educativă are încheiate contracte de practică cu agenți economici importanți din județul nostru, fapt care face posibil accesul absolvenților  pe piața muncii, într-o unitate economică parteneră  a liceului și nu numai. Un rol important în activitatea liceului îl au și activitățile extracurriculare și proiectele internaționale care oferă elevilor posibilitatea de formare profesională și dezvolatre personală urmând modelele oferite de Uniunea Europeană.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker