duminică, 09 august 2020

Cum să profiți la maxim de potențialul peleților pentru încălzire

Atunci când vine vorba despre combustibili ce pot fi folosiți pentru alimentarea sistemului de încălzire nu mai încape îndoială în legătură cu faptul că peleții reprezintă una dintre cele mai avantajoase opțiuni. Au devenit foarte populari într-o perioadă relativ scurtă de timp, așa că putem considera faptul că persoanele care au ales să își încălzească locuința cu ajutorul peleților au fost convinși în mod special de numărul mare de beneficii pe care acest tip de combustibil îl prezintă.

Despre peleți vom vobi și noi în acest articol. Mai exact, vom oferi câteva sfaturi despre cum poți profita la maxim de potențialul peleților pentru încălzire. Astfel, dacă folosești un sistem de încălzire pe bază de combustibil solid și preferi peleții, sfaturile noastre ți-ar putea fi de ajutor.

Iată așadar care sunt sfaturile pe care ți le-am pregătit împreună cu echipa de la centrale-seminee.ro pentru eficientizarea arderii peleților:

Folosește peleții doar în sisteme de încălzire eficiente

Nu de puține ori se întâmplă să auzim persoane care critică peleții acuzând acest tip de combustibil de ineficiență și nu numai. De cele mai multe ori nu combustibilul se face vinovat pentru dezamăgirea pe care aceste persoane o resimt.

Chiar și cei mai calitativi peleți se vor dovedi a fi mai puțin eficienți atâta timp cât sunt arși într-un sistem de proastă calitate. Piața de centrale pe peleți nu este deloc săracă, iar printre multele modele de calitate se regăsesc desigur și centrale mai puțin performante care nu vor putea exploata întregul potențial caloric al peleților.

Astfel, o primă măsură pe care trebuie să o iei pentru a te asigură că profiți de întreg potențialul peleților pentru încălzire este alegerea unui sistem de ardere eficient. În acest sens îți putem recomanda folosirea unei centrale pe peleți sau chiar a unui termoșemineu pe peleți din oferta centrale-seminee.ro.

Acestea au convins de-a lungul timpului prin calitatea lor așa că suntem siguri că se vor ridica în continuare la nivelul așteptărilor tuturor cumpărătorilor.

Alege doar peleți de cea mai bună calitate

Foarte importantă este și calitatea peleților folosiți pentru alimentarea centralei. Iar asta deoarece nu toți peleții din comerț sunt numaidecât calitativi. Prin urmare, înainte de toate va trebui să urmezi recomandarea producătorului sistemului de încălzire folosit în legătură cu tipul peleților recomandat pentru alimentare.

De regulă, majoritatea producătorilor de sisteme de încălzire pe bază de peleți vin cu anumite recomandări în ceea ce privește alegerea peleților, așa că ar trebui să le urmezi. Aceste informații le vei găsi în cartea tehnică a sistemului de încălzire folosit.

De asemenea, va mai trebui să te asiguri și că peleții achiziționați au un grad de umiditate cât mai redus, iar în sacul în care au fost ambalați există o cantitate cât mai mică de mizerie și resturi.

Iar odată ce ai descoperit un producător care îți pune la dispoziție doar peleți de cea mai bună calitate, ar trebui să apelezi doar la acesta ori de câte ori ai nevoie de un nou stoc de peleți.

Investește în izolația casei

Dacă locuința ta nu este izolată corect atunci este foarte probabil să pierzi căldura foarte rapid, iar eficiența centralei și calitatea peleților să fie în zadar. Prin urmare, cea de-a treia recomandare și ultima din acest articol este izolarea locuinței. Alege doar materiale de ultimă generație astfel încât căldura să fie păstrată în interiorul casei cât mai mult timp.

Totodată, lucrarea de izolare a locuinței ar trebui realizată doar de către o echipă calificată în astfel de lucrări, pentru a-ți garanta faptul că locuința îți va fi corect izolată.

Acestea sunt așadar principalele sfaturi pe care ți le-am pregătit pentru eficientizarea arderii peleților. Pune-le în practică iar rezultatele nu vor întârzia să apară!

loading...
error: Content is protected !!