joi, 04 iunie 2020

Cum sa economisesti in fiecare: Sfaturi pentru a reduce cheltuielile

Faptul de a pune deoparte bani în fiecare lună, nu trebuie să fie neapărat un obiectiv de neatins. Secretul este acela de a privi acest lucru ca pe o prioritate, ca pe o cheltuială pe care nu o putem ignora. Din nefericire, nu suntem învățați asta de mici. Văzându-i pe părinții noștri că le era aproape imposibil să pună bani deoparte, am crescut cu ideea că va fi la fel și în cazul nostru. Realitatea este alta însă. Punând în aplicare câteva metode testate de alții, putem reuși cu ușurință să ne punem suficienți bani deoparte, ca să ne ajungă chiar și pentru dorințe, nu doar pentru necesități. Iată cum poți reuși și tu asta.

Pune deoparte 400 de lei atunci când primești salariul

Prima și cea mai mare cheltuială a ta trebuie să fie economiile. Așadar, atunci când ai ajuns cu salariul acasă, ia 400 de lei și pune-i deoparte. Bineînțeles, suma poate fi adaptată în funcție de cazurile particulare ale fiecăruia, ideea este să rupi o parte din salariu pe care să o tratezi ca și când nu ar fi existat. Dacă primești banii pe card, poți seta un sistem de transfer automat într-un depozit de economii. Pentru a putea să te bucuri de facilități în continuare însă, iată câteva metode care te vor face să nu simți lipsa banilor pe care i-ai pus bine.

 1. Redu cât mai mult consumul de energie

  Facturile sunt spaima oricărui salariat. Totuși, chiar în momentul acesta ai putea face destule schimbări care să micșoreze cât mai mult sumele de plată pentru apă, curent electric sau gaz. În primul rând, trebuie să fii disciplinat și să îți formezi obiceiul de a nu lăsa becurile aprinse atunci când nu ai nevoie de ele. În al doilea rând, e timpul să faci un update în ceea ce privește elementele de iluminat din casa ta. Becurile LED de la LED-Zone sunt ceea ce ai nevoie.

  Faptul de a folosi becuri LED poate reduce semnificativ consumul de energie electrică, în unele cazuri economiile atingând un procent de 80%. În plus, te bucuri de o lumină puternică, rece sau caldă în funcție de preferințe. Spoturile cu LEDURI se pot instala în moduri inovative, astfel poți să folosești lumina ca element decorativ fără să te temi de factura de curent.

 2. Planifică mesele săptămânale

  Cea mai mare sumă de bani merge lunar pe mâncare, cel mai probabil. Pentru a reduce cheltuielile care nu sunt necesare, înainte de a merge la cumpărături, fă o listă cu mâncărurile pe care vrei să le pregătești în acea săptămână. Notează toate ingredientele de care ai nevoie, și elimină-le pe cele pe care le ai deja acasă. Când mergi la cumpărături vei putea astfel să te concentrezi doar pe ceea ce știi că vei consuma.

  Nu merge la cumpărături flămând, deoarece vei cumpăra mâncare pe care, chiar dacă ți-o permiți, nu o vei putea consuma ulterior.

 3. Conservă apa

  Sunt multe ajustări, care țin și de bunul simț, pe care le poți face pentru a reduce consumul de apă. De fapt, faptul de a face economie la apă, poate fi domeniul în care îți va fi cel mai ușor. Trebuie doar să faci dușuri mai rapide, să ajustezi mașina de spălat pe un program care are un consum redus de apă, și să verifici instalația pentru a te asigura că nu sunt scurgeri.

  Dacă cumperi apă pentru băut, este mai eficient să cumperi un filtru de apă bun, decât să investești în apă lunar. Sumele pe care o familie le poate economisi astfel pot fi foarte mari.

 4. Plănuiește un weekend fără cheltuieli lunar

  S-a estimat că cele mai multe cheltuieli neînțelepte le facem în weekend, de regulă în cadrul unor cadre sociale și de divertisment. Stabilește un weekend pe lună în care să uiți banii acasă sau în care să găsești modalități gratis de a te distra așa cum îți place. Implică-i și pe cei dragi pentru a nu fi singurul din grup care nu poate plăti pentru ceva, și stabiliți „sâmbăta fără bani”.

Acestea sunt doar câteva modalități prin care poți economisi bani în fiecare lună. Așa vei reuși să îți renovezi în sfârșit apartamentul, sau să mergi în vacanța aia pe care ai plănuit-o de prea mult timp.

loading...
error: Content is protected !!