joi, 24 septembrie 2020

Cum s-a desfășurat ședința extraordinară a Consiliului Județean după ce s-a aflat că medicul Zoican este infectat cu coronavirus

Ședința extraordinară a Consiliului Județean s-a desfășurat astăzi în Sala Mare a instituției cu respectarea măsurilor de distanțare socială și după ce responsabilii instituției s-au asigurat că toți aleșii județeni și angajații CJ cu care doctorul Adrian Zoican ar fi intrat în contact la cursurile la care a participat la Mamaia nu prezintă simptome specifice Covid-19. Internat, medicul Zoican a votat prin telefon, la fel și alți trei consilieri care s-au aflat în impsibilitate de a participa fizic la ședință. Este vorba despre Iulian Nicoare, Dumitru P. Popescu, care are probleme mai vechi de sănătate, și medicul Paul Rânja, aflat la serviciu la Spitalul Municipal Rm. Sărat.

De altfel, ședințele CJ s-au desfășurat în Sala Mare, cu respectarea distanțării sociale între aleșii județului, și în ultimele luni, iar consilierii absenți au fost contactați telefonic.

Nu am avut emoții! Noi am luat toate măsurile ca să nu se întâmple alte lucruri, să nu se răspândească virusul. După cum ați observat, distanța socială s-a păstrat. Ca să fie foarte clar, noi am luat legătura cu fiecare care a luat contact cu dl. doctor Zoican, consilieri județeni și personal din Consiliului Județean. Toți sunt OK, adică nu au probleme, simptome că ar avea acest virus. Tot ca să nu fie interpretări, protocolul este clar: nu se pot duce oamenii să se testeze când vor. Doar în momentul în care cineva are simptome. Deja au trecut șapte zile de când domnul doctor Zoican a avut contact cu o parte din consilieri și cu personal din cadrul Consiliului Județean. Nimeni nu are niciun simptom. Toți sunt într-o stare generală bună și foarte bună”, a declarat, după ședință, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Pentru cei care neagă existența noului coronavirus, Neagu a transmis un mesaj clar. “Din nefericire, trecem printr-o perioadă destul de dificilă, noi, în general, oamenii, nu numai din Buzău, din toată România și de pe tot mapamondul. Cred că, cine a crezut că nu există acest virus, trebuie să măcar să înceapă să creadă. Să păstrăm tot ce înseamnă distanță socială, să ne protejăm și, în același timp, îi protejăm și pe semenii noștri. Fac o afirmație care s-ar putea să supere multă lume: cam trebuie să ne obișnuim cu acest virus pentru o perioadă lungă de timp. Fiecare trebuie să își ia măsurile necesare, pentru că viața cetății trebuie să continue”, a adăugat președintele Consiliului Județean.

loading...
error: Content is protected !!