sâmbătă, 04 iulie 2020

Cum l-a pus la punct Ciolacu pe deputatul ,,Mitralieră” când acesta a cerut suspendarea Gabrielei Firea din PSD

Replici dure din partea fostului premier Mihai Tudose şi a ex-vicepremierului Marcel Ciolacu pentru deputatul Cătălin Rădulescu ,,Mitralieră”, care a cerut marţi, în şedinţa grupului parlamentar din Camera Deputaţilor a Partidului Social Democrat, ca primarul Capitalei, Gabriela Firea, să fie suspendată şase luni de zile din formaţiune; conform unor surse social-democrate citate ,,Mediafax”, cei doi i-ar fi replicat lui Rădulescu faptul că afirmaţiile acestuia nu reprezintă punctul de vedere al PSD.

Conform surselor citate, la şedinţa de marţi a grupului PSD din Camera Deputaţilor, Cătălin Rădulescu a cerut sancţionarea primarului Capitalei, Gabriela Firea, pentru criticile acesteia la adresa conducerii partidului. „Cătălin a spus că ce i s-a întâmplat lui trebuie să i se întâmple şi ei, suspendare şase luni din partid”, au declarat pentru  „Mediafax” surse participante la şedinţa PSD din Camera Deputaţilor. Potrivit acestora, fostul vicepremier Marcel Ciolacu şi fostul premier Mihai Tudose, ambii deputaţi PSD, s-au poziţionat împotriva lui Cătălin Rădulescu în dezbaterea de la grupul social-democrat.

„Tu nu reprezinţi partidul. Tu, dacă vrei, vorbeşti în numele tău”, i-a spus Ciolacu lui Rădulescu, potrivit surselor citate. Mai mult, social-democratul buzoian, care este preşedinte al PSD Buzău, i-ar fi atras atenţia lui „Mitralieră” că lurările sale de poziţie, atât cele din emisiunile televizate, cât şi cele din şedinţele grupului PSD din camera inferioară a Parlamentului, nu reprezintă nici punctul său de vedere, nici pe cel al organizaţiei judeţene pe care o conduce.

Una din propunerile avansate în şedinţa de marţi a grupului PSD din Camera Deputaţilor a fost ca Firea să fie invitată pentru explicaţii, dar iniţiatorul a primit replica: „Firea nu are nicio treabă cu grupul, e un lucru care se discută în Comitetul Executiv”. Sursele din PSD au mai spus, pentru  „Mediafax”, că secretarul gene­ral al partidului, Marian Neacşu, care a participat la şedinţa deputaţilor social-democraţi, nu a intrat în dezbaterile dintre parlamentari, dar i-a încurajat pe toţi aleşii partidului să-şi exprime un punct de vedere. În dezbatere au mai luat cuvântul şapte deputaţi PSD care au avut puncte de vedere ,,echilibrate”, potri­vit surselor citate. Una din propunerile avansate în şedinţa de marţi a grupului PSD din Camera Deputaţilor a fost ca Firea să fie invitată pentru explicaţii, dar iniţiatorul a primit replica: „Firea nu are nicio treabă cu grupul, e un lucru care se discută în Comitetul Executiv”.

Secretatul general al PSD, Marian Neacşu, a declarat, marţi, la Parlament, că ar fi o greşeală ca partidul să-i retragă sprijinul politic primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, în urma cri­ticilor formulate de aceasta la adresa lui Liviu Dragnea. Acesta a mai spus că nu este de acord cu retragerea sprijinului politic Gabrielei Firea şi nu crede că se va ajunge la excluderea lui Firea din PSD. „E normal ca toţi să avem înţelepciunea să găsim calea spre împăcare, nu spre discordie”, a declarat Neacşu, la Parlament, despre criticile lui Firea la adresa preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că este dispus oricând să găsească soluţii pentru a calma situaţia generată de conflictul cu Gabriela Firea, spunând că, în condiţiile în care partidul luptă pe toate fronturile, este greu de înţeles de ce apar atacuri din formaţiune. „N-am lăsat niciodată jos (mâna pentru o înţelegere, n.r.) (…) Dorinţa mea deschisă e pentru dialog şi pentru a găsi care sunt acele lucruri care trebuie să se întâmple pentru ca supărările să dispară”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, referitor la o posibilă împăcare cu Gabriela Firea.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, vinerea trecută, că în două-trei săptămâni va avea loc un Comitet Executiv al partidului, în care vor fi reglate „lucrurile cum nu se aşteaptă nimeni”.

loading...
error: Content is protected !!