luni, 10 august 2020

Cum îţi alegi perna potrivită pentru un somn liniştit?

În multe dimineţi ne trezim cu probleme cauzate de un somn lipsit de calitate şi chiar dacă intervalul de ore dormite este suficient, de multe ori o saltea incomodă sau o pernă nepotrivită pot reprezenta un obstacol real în calea somnului perfect. Nu este suficient doar să dormim, ci să simţim că întreg corpul s-a odihnit şi suntem apţi de a începe o nouă zi plini de energie. O pernă incomodă şi nepotrivită poate accentua durerile de gât, de spate, de cap, senzaţia de rigiditate în zona cervicală sau chiar poate agrava anumite afecţiuni la nivelul spatelui. În plus, dormitul pe o perioadă îndelungată pe o pernă incomodă, vă poate afecta pe termen lung. Pernele din comerţ sunt foarte variate şi este destul de dificil să alegeţi una potrivită din punct de vedere al înălţimii, al materialului şi al poziţiei în care dormiţi. Tocmai de aceea o să vă oferim câteva sfaturi utile pentru a şti la ce trebuie să fiţi atent când alegeţi o pernă bună.

  1. Perne cu umplutură sintetică

Cele mai populare sunt pernele cu umplutură sintetică din microfibră sau nanofibră. Dacă sunteţi alergici la umplutura naturală (puf, pene), cu siguranţă această variantă vă avantajează. Aceste perne sunt uşoare, rezistente şi se spală rapid. De cele mai multe ori, acestea au şi un preţ mai redus şi pot fi găsite într-o varietate de dimensiuni, forme sau cu densitate diferită.

 

  1. Perne cu umplutură naturală

Pernele cu umplutură naturală sunt pernele clasice pe care unii dintre noi le ştim de la bunica noastră. Totuşi, acestea sunt deseori considerate perne premium din punct de vedere al confortului, al calităţii şi al durabilităţii. Umplutura naturală poate fi reprezentată de puf, pene, mătase, lână, in sau altele. Acestea au un confort sporit şi au avantajul de a-şi modifica forma în funcţie de poziţia de dormit de pe parcursul nopţii. Sunt recomandate mai ales atunci când dormiţi pe spate sau pe o parte.

Atunci când doriţi să le curăţaţi, trebuie să luaţi în calcul că acestea sunt mai pretenţioase şi necesită mai multă grijă. Pentru a le proteja mai mult de murdărie, puteţi folosi o faţă de pernă de protecţie şi una de suprafaţă pe care să o schimbaţi des. Dacă alegeţi o pernă cu umplutură de puf şi pene de gâscă sau lână, va fi foarte folositoare mai ales pe timp de vară, deoarece absoarbe transpiraţia.

3. Perne cu umplutură elastică

Pernele cu umplutură elastică sunt din ce în ce mai căutate şi tot mai multe persoane optează pentru ele. Fie că alegeţi o pernă din categoria celor destinate somnului, fie că alegeţi o pernă elastică cervicală ori una pentru zona lombară, cu siguranţă veţi simţi o diferenţă datorită relaxării musculare. Acestea au avantajul de a se mula conform poziţiei în care dormiţi, iar o umplutură de calitate asigură susţinerea perfectă a corpului.

Acest tip de pernă foloseşte ca umplutură: latex natural, latex sintetic sau spumă cu memorie. Toate acestea ajută la detensionarea musculară, la îmbunătăţirea circulaţiei şi asigură un somn profund şi cu adevărat odihnitor. De asemenea, sunt cele mai elastice şi considerate cele mai potrivite pentru un somn relaxant. Puteţi găsi astfel de perne realizate special şi pentru zona lombară, pentru zona cervicală, pentru cei care dorm cu mâna sub pernă, pentru gravide sau persoane cu dureri de spate.

Luna aceasta, în JYSK catalog online de oferte puteţi găsi numeroase variante de perne cu un preţ redus şi chiar puteţi beneficia de promoţia cu două perne la preţ de una pentru: pernă din spumă cu memorie, pernă cu puf de raţă şi perne din microfibră.

Poziţia de somn

Când alegeţi o pernă nouă aveţi grijă să nu fie foarte înaltă sau extrem de joasă dacă nu este nevoie, aceasta trebuind să aibă un nivel potrivit pentru a permite coloanei vertebrale să fie perfect dreaptă. Perna trebuie să susţină gâtul într-o poziţie cât mai corectă şi naturală, pentru a nu afecta coloana vertebrală.

De asemenea, este important să analizaţi poziţia predominantă în care obişnuiţi să dormiţi. Fie că dormiţi pe spate, pe burtă sau pe o parte, există soluţii potrivite pentru toată lumea.

Dacă dormiţi pe spate în mod uzual, puteţi alege o pernă medie-joasă pentru a avantaja poziţia corectă de somn.

Dacă dormiţi pe burtă, va trebui să vă orientaţi către o pernă foarte joasă pentru a avea un somn confortabil sau chiar să dormiţi cu perna respectivă sub burtă (în acest fel, coloana nu va avea de suferit).

Dacă dormiţi pe o parte, atunci vă puteţi orienta către o pernă mai înaltă şi cu o fermitate medie.

Dacă nu sunteţi încă lămurit, JYSK pune la dipoziţie clienţilor săi un Ghid pentru alegerea pernei pe care îl puteţi consulta oricând.

Sperăm ca informaţiile noastre să îşi găsească utilitatea şi să vă ghideze în achiziţionarea unor noi perne, pentru dumneavoastră şi întreaga familie. Vă puteţi bucura de un somn relaxant, liniştit şi reconfortant atunci când perna este una potrivită. Cu siguranţă nu veţi regreta investiţia şi efectul asupra somnului va fi unul de lungă durată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...
error: Content is protected !!