vineri, 16 aprilie 2021

Cum îi oferă pe tavă preşedintele social-democrat al Consiliului Judeţean liderului liberal Romanescu capul lui Raul Florescu

Întâmplare aparent stranie la ultima şedinţă ordinară a Consiliului Judeţean, când unul dintre cei mai vocali aleşi liberali – mai precis singurul din actualul deliberativ – Raul Florescu, a fost salvat de colegii săi social-democraţi de la înlocuirea din Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Nu cu mult timp în urmă, conducerea judeţeană a Partidului Naţional Liberal a hotărât înlocuirea lui Florescu din ATOP, cu colegul său Claudiu Carpen, iar o decizie în acest sens urma să fie votată, joia trecută, de către deliberativul judeţului. Proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi nu a mai fost supus votului, după ce Raul Florescu, cel vizat de înlocuire, a solicitat colegilor din Consiliul Judeţean amânarea discutării proiectului, motivându-şi demersul prin aceea că ar fi contestat respectiva măsură şi că ar avea nevoie de timp până la soluţionarea contestaţiei. De cealaltă parte, ­li­derul de grup al Partidului Naţional Liberal, Emilia Ba­biuc, a susţinut punctul de vedere al formaţiunii sale politice, explicând că decizia este una internă a PNL şi că, în mod normal, proiectul ar trebui supus aprobării.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, social-democratul Petre Emanoil Neagu, a solicitat aleşilor judeţeni să voteze cererea lui Florescu, de amânare a proiectului respectiv, aşa cum le dictează conştiinţa, însă a ţinut să explice că la următoarea şedinţă este ­obli­gatoriu să fie luată o decizie în privinţa desemnării în ATOP a unei persoane din partea libe­ralilor, indiferent dacă procedurile interne din PNL vor duce sau nu la rezolvarea contestaţiei depusă de Florescu.

Prin urmare, proiectul aflat pe ordinea de zi a fost amânat cu concursul mai multor consilieri PSD, ALDE şi cu o parte a celor PNL. În urma votului, 20 de consilieri au votat pentru amânarea proiectului, şapte împotrivă, iar doi, printre care şi preşedintele Petre Emanoil Neagu, s-au abţinut.

Raul Florescu este consilier judeţean al Partidului Naţional Liberal ales în anul 2016 pentru a doua legislatură, după cea dintre anii 2012 şi 2016. El a fost unul dintre cei mai vocali aleşi liberali, fiind unul dintre oamenii de baza ai fostului Partid Democrat Liberal. De asemenea, trebuie spus că şi persoana desemnată de liberali să îl înlocuiască pe Florescu în ATOP, Claudiu Carpen, provine tot din rândurile foştilor democrat-liberali.

Cu sau fără voie, gestul preşedintelui Consiliului Jude­ţean, urmat de votul consilierilor din coaliţia PSD-ALDE, nu face altceva decât să îi ofere pe tavă liderului judeţean liberal, de­putatul Cristinel Romanescu, capul lui Raul Florescu, care poate fi acuzat, fără nicio problemă, de pactizare cu puterea. Un gest similar al lui Neagu a condus chiar către schimbarea lui Romanescu din funcţia de co-preşedinte al organizaţiei judeţene al Partidului Naţional Liberal; aceasta după ce, la îndemnul preşedintelui Consi­liului Judeţean, aleşii social-democraţi din legislatura trecută nu au votat eliberarea din funcţia de vicepreşedinte al instituţiei, la cererea actualului deputat PNL.

Faptul că forurile de conducere ale organizaţiei judeţene a Partidului Naţional Liberal vor folosi acest episod pentru a-l sancţiona pe Raul Florescu rezidă şi din declaraţia liderului grupului de consilieri PNL din Consiliul Judeţean, Emilia Babiuc, de la conferinţa de presă de a doua zi: ,,Aş vrea să fac o precizare cu privire la o anumită informaţie care a fost preluată ieri în Consiliul Judeţean, şi anume cu referire la un proiect al Partidului Naţional Liberal de schimbare a unui consilier cu un alt consilier PNL în ATOP. Cu siguranţă ştiţi despre ce este vorba; din păcate, domnul preşedinte al Consiliului Judeţean a considerat că este bine să amâne votarea acelui proiect, pe motivul unei contestaţii. Aş vrea să vă informez că, de fapt, modificarea, sau schimbarea consilierilor nu se datorează unei sancţiuni, ci, dimpotrivă, este vorba de o eficientizare a muncii noastre din echipa consilierilor judeţeni; nu ştiu ce ar putea fi menţionat în acea contestaţie, important este că acel proiect al nostru trebuia să fie supus votului. Din păcate, procedura, din punctul nostru de vedere, este greşită. Surpriza noastră este faptul că solicitarea consilierului nostru a fost votată de membrii PSD; vă las pe dumneavoastră se trageţi concluziile în această situaţie. Am vrut să clarific această problemă, tocmai ca să nu fie alte subiecte de discuţie în acest sens”, a spus Emilia Babiuc. Chiar dacă este exprimată cu foarte mare dificultate, ideea este clară.

loading...