Actualitate

Cum a fost salvată de jandarmii montani o persoană rătăcită în pădurea Mlăjet

A fost nevoie și de sprijinul SMURD, persoana fiind rănită la picior

Sâmbătă, 25 septembrie, în jurul orei 20.00, dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Buzău a fost anunțat, prin apel la SNAU 112, de un constănțean că, aflându-se la plimbare în zona împădurită de lângă localitatea Mlăjet împreună cu mai multe persoane, un bărbat de 57 de ani, care se afla cu cățelul de companie la plimbare prin pădure s-a distanțat de grup și  nu a mai revenit. După o perioadă de timp, apelantul a precizat că a reușit să ia legătura telefonică cu bărbatul respectiv, care a comunicat că este rănit la un picior și că nu știe unde se află, și că, imediat după aceasta, convorbirea s-a întrerupt, nemaiputând fi contactat ulterior.
Imediat, în zonă a fost direcționată o patrulă din cadrul Postului Montan Nehoiu, cu echipament adecvat intervenției în astfel de situații, precum și efective din cadrul ISU și IPJ Buzău.
După aproximativ 40 de minute de la primirea apelului, persoana a fost găsită de către jandarmii montani, care i-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, fiindu-i aplicată o atelă pentru a-i imobiliza piciorul, astfel încât să fie transportat în siguranță. Ulterior, persoana rănită a fost transportată de către jandarmii montani cu targa din dotare pe o distanță de aproximativ 1 Km, până în locul în care a putut ajunge autospeciala ISU SMURD, care a efectuat ulterior deplasarea la Spitalul Orașului Nehoiu pentru investigații și tratament de specialitate.

Articole similare