luni, 10 august 2020

Cum era HASDEUL să aibă trei şefi de promoţie (FOTO/VIDEO) (2)

Ca în fiecare an, Colegiul „B. P. Hasdeu” reuşeşte să atragă atenţia nu doar prin impresionanta festivitate de absolvire, ci şi prin mediile celor care urcă pe scenă la încheierea celor patru ani de liceu. Dacă anul trecut şeful de promoţie de la HASDEU, Horia-Andrei Gheorghe, uimea o ţară întreagă având patru ani de zile doar media 10, acum condu­cerea colegiului s-a trezit cu o nouă situaţie inedită: trei absolvente cu aceeaşi medie „candidate” pe post de şef de promoţie.

Mai exact, cele trei hasdeiene au absolvit liceul cu media 9,94. „Este vorba despre Alexandra Teodora Oprea, Andreea Marina Zotta şi Adriana Roşca, toate având media finală 9,94. Din aceast motiv a trebuit să ţinem cont de ulti­mele zecimale ale mediilor. Astfel, şefa de promoţie a fost Alexandra Teodora Oprea cu media 9,9475, iar celelalte două au fost la egalitate cu media 9,9425”, a declarat directorul Colegiului „B. P. Hasdeu”, Ionel Banu.

 

Ultimul turnir

 

În ceea ce priveşte tradiţia finalului de an, festivitatea de absolvire din curtea colegiului a fost amânată vineri câteva ore din cauza ploii. Foarte sigur pe el directorul Ionel Banu anunţa că prognoza meteo este favorabilă de la ora 15.00 şi că în niciun caz nu are de gând să mute festivitatea în sala de sport pentru că ar strica tradiţia. Prognoza avea să se dovedească corectă aşa că de la ora 15.00 sute de absolvenţi îmbrăcaţi în robe albastre s-au grupat în funcţie de clasă pe scaunele aşezate în faţa scenei din curte. În fruntea fiecărui grup se afla dirigintele, iar la capătul celălalt un absolvent agita din când în când steagul mare pe care erau imprimate simbolurile fiecărei clase. Din tabloul acesta comparat de unii profesori cu un turnir datorită steagurilor care fluturau inclusiv la ferestrele claselor, nu lipseau părinţii sau prietenii absolvenţilor care priveau de pe margine la fel de emoţionaţi.

La fel ca în fiecare an, după discursurile celor din condu­cere, pe scenă au fost chemaţi rând pe rând diverşi absolvenţi care s-au evidenţiat nu doar prin rezultatele la învăţătură ci şi prin calităţile de lider, de cel mai bun coleg etc. Potrivit tradiţiei, absolvenţii cu cele mai bune medii au predat apoi cheia liceului unor colegi care vor începe clasa a XII-a. Fiecare diriginte şi-a auzit numele strigat fiind ovaţionat la scenă deschisă de proprii elevi, iar la final directorul Ionel Banu a venit cu o noutate. A înmânat fiecărui absolvent un pergament pe care îl vor păstra amintire şi au citit cu toţii în cor cele câteva rânduri care vor constitui „jurământul unui hasdeian” (o promisiune că nu vor încălca principiile pe care le-au învăţat aici şi astfel nu vor „trăda” niciodată HASDEUL).

La final, cu tocile fluturând în vând hasdeienii au cântat în cor piesa „We Are The Champions” şi au încheiat festivitatea îmbrăţişaţi, cu lacrimi în ochi pe piesa „Time to Say Goodbye”.

{vsig}articole/2013/06/03/hasdeu{/vsig}

 

loading...
error: Content is protected !!