joi, 22 octombrie 2020

Cum alegi o pompă submersibilă pentru ape uzate

   Pompele submersibile pot fi o soluție eficientă și ieftină pentru a scăpa de apa nedorită care v-a inundat proprietatea.  Aceste pompe sunt complet etanșate și pot fi complet scufundate în lichid, fiind utilizate cel mai frecvent pentru a drena apa sau alte lichide care conțin elemente solide din beciuri, subsoluri, piscine, fose septice sau rezervoare.

   Astăzi, pompele submersibile pentru ape uzate prezintă îmbunătățiri în ceea ce privește modelele de pompare și rotorul, care le fac mai eficiente decât modelele anterioare. De exemplu, pompele cu tocător au rotoarele anti-infundare, prevăzute cu lame puternice pentru o eficiență maximă. Pompele submersibile subțiri sunt, de asemenea, disponibile pentru a se potrivi în interiorul țevilor cu diametrul de 4 inch.

   După ce v-ați convins că o pompă submersibilă este soluția problemei dumneavoastră, ar trebui să luați în calcul și alți factori pentru a fi siguri de  rezultatul dorit.

Alimentarea

   Pompele submersibilele pot fi electrice sau diesel. Cele electrice sunt cele mai uzuale datorită ușurinței de a fi instalate și pentru că pot fi întreținute ușor.

  Cunoașterea puterii și a tipului de alimentare sunt importante atunci când instalezi pompa. Pentru că energia electrică poate avea diferite tensiuni și faze, alimentarea improprie cu energie electrică va face ca pompa submersibilă să se defecteze.

Ape reziduale și nămol

  În funcție de cât de murdară este apa pe care trebuie să o drenați, trebuie să vă orientați asupra unui anumit tip de pompă, care să poată face față apelor care conțin obiecte solite, nămol etc.

   De exemplu gama de pompe submersibile pentru ape reziduale şi nămol include: pompe submersibile cu rotor retras (Vortex), cu rotor deschis monocanal sau multicanal, cu rotor închis monocanal sau bicanal, submersibile cu tocător, cu rotor deschis acoperit cu Vulkollan (poliuretan cu rezistență mare la uzură prin abraziune), pentru lucru în condiții foarte grele (mine, industria ceramică, etc.). Aceste pompe pot fi prevăzute cu dispozitiv de cuplare rapidă, ideal pentru instalaţii fixe, deoarece permit intervenţii şi curăţare uşoare fără a goli rezervorul de colectare a lichidului sau a desface şuruburi.

Puterea

  Interesați-vă înainte de a cumpăra pompa, ce model se potrivește pentru spațiul pe care îl aveți de drenat. Doar așa veți avea parte de o pompare eficientă. Dacă veți alege o pompă cu o putere mai mică față de cantitatea de apă pe care o aveți de eliminat, riscați să vă inundați, în timp ce dacă alegeți o pompă cu o putere prea mare, riscați să drenați o gaură goală.

(P)

loading...
error: Content is protected !!